25.9.2015 15:33

Ζητούνται εθελοντές

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

«Αν έχεις  διάθεση εθελοντικής προσφοράς και θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, έλα και στήριξε το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Το Περιφερειακό Τμήμα Χίου του ΕΕΣ, καλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  νοσηλευτικής  και παροχών πρώτων βοηθειών, να δηλώσουν συμμετοχή και να παραμείνουν στις υπηρεσίες του παραρτήματος μετά την απόκτηση του πτυχίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στα μαθήματα έχουν όσοι είναι από 18 έως και 65 ετών.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται  από 26 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία του τμήματος, στην οδό Πολυτεχνείου 25 πάνω από το δημοτικό ΚΑΠΗ».

Πρώτη φορά

Οι 30 ενεργοί εθελοντές  του παραρτήματος δουλεύουν ακούραστα και  παραγωγικότατα, αλλά δεν επαρκούν.

«Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων με αυτό το αντικείμενο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη Χίο, αλλά προϋπήρχε ως δράση. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί με την παρουσία των προσφύγων. Οι εθελοντές μας, θα κληθούν να προσφέρουν την  βοήθεια τους και στο νοσηλευτικό σταθμό που έχουμε εγκαταστήσει στον χώρο διαμονής απέναντι από το Λιμεναρχείο», τόνισαν στη συνέντευξη τύπου η κ. Σοφία Καραθανάση, νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια εθελοντών του Ε.Ε.Σ. και η Γενική Γραμματέας του τοπικού παραρτήματος κ. Νίκη Ρυθιανού.

Επικοινωνία

Η  κ. Σ. Καραθανάση θα παραμείνει κοντά στους Χιώτες εθελοντές περίπου 20 μέρες.

Θα είναι στη διάθεση όλων των εθελοντών όλο το εικοσιτετράωρο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλ. 6946338378. Για περισσότερες πληροφορίες. Με τους εκπρόσωπους του τοπικού παραρτήματος μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του γραφείου 2271044721 κάθε μέρα εκτός Κυριακής από τις  10 έως και τις  12:00. Με την Γ.Γ. κ. Ν. Ρυθιανού μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2271042317.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ