15.9.2012 13:43

Ζητούν δέσμευση υπουργού

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

 
Η σημερινή Γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα κρίνει την πορεία των κινητοποιήσεων του και κυρίως σε ότι αφορά τους ασφαλισμένους, αν θα συνεχίσουν ή όχι να πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακα τους.
 
Πληρωμή με εντολή υπουργού
Προχθές σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς, έδωσε εντολή να πιστωθούν οι διανεμητικοί λογαριασμοί των συλλόγων, αλλά και των υπολοίπων φαρμακείων της χώρας, για την εξόφληση του Ιουνίου. Επίσης, δόθηκε εντολή να πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.
 
 Η Γενική Συνέλευση
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως, έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα. Επιφυλακτικός πάντως είναι ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Χίου. Ο Θ. Νικολαϊδης υποστήριξε με δηλώσεις του στον «π» ότι δεν φτάνει η αποπληρωμή του Ιούνη για την οποία το υπουργείο έχει ήδη καθυστερήσει. Το ζητούμενο για τους φαρμακοποιούς είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης για τρεις μήνες στην αποπληρωμή των οφειλών, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακείων στις φαρμακευτικές εταιρείες.
«Δεν έχει να κάνει με τις πληρωμές. Ούτως ή άλλως το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής Ιουλίου και Αυγούστου είναι 90 μέρες πίσω. Εκείνο που θέλουμε είναι να υπάρξει διαβεβαίωση από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει, όπως έχει το δικαίωμα, σε νομοθετική ρύθμιση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών των φαρμακαποθηκών και φαρμακείων στις φαρμακευτικές εταιρείες. Έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε παρά τις καθυστερήσεις στην πληρωμή μας από το κράτος, που λόγω έλλειψης χρημάτων είναι δεδομένες» δήλωσε ο κ. Νικολαϊδης.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση
Το συγκεκριμένο ζητούμενο θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση ο κ. Νικολαϊδης για την αναστολή των κινητοποιήσεων. Σε περίπτωση που ο υπουργός δεσμευθεί, οι φαρμακοποιοί σε ένδειξη καλής θέλησης το πιθανότερο είναι πως θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις με απόφαση γενικής συνέλευσης κι ίσως από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι να μπορούν να αγοράσουν φάρμακα χωρίς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ