5.6.2015 21:45

Ζήτημα ισότιμης μεταχείρισης «άνοιξαν» τα σκίαστρα της Απλωταριάς

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΙΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΔΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ

Δύο μέτρα και δύο σταθμά εντόπισαν οι αντιπολιτεύσεις πίσω από την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος τοποθέτησης σκιάστρων κατά μήκος της Απλωταριάς, όχι όμως και στους παράδρομους.

Πρώτος ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ηλείας Κλεισσάς αναφέρθηκε στην αίσθηση της διαφορετικής αντιμετώπισης που δίνεται στους καταστηματάρχες αφού όσοι είναι επί της Απλωταριάς θα απολαμβάνουν τη σκίαση δωρεάν ενώ όποιος καταστηματάρχης είναι σε πάροδο θα πρέπει ο ίδιος να πληρώσει από την τσέπη του τα σκίαστρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και  η τοποθέτηση του Στ. Καμπούρη που αφού χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι οι έμποροι της Απλωταριάς δεν ανέλαβαν ούτε το ελάχιστο κόστος που τους αναλογούσε για τα σκίαστρα στάθηκε στο γεγονός της άνισης μεταχείρισης των καταστηματαρχών ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιούνται.

Απλωταριά τροφοδότης του κέντρου

Αιτιολογώντας τη στάση της δημοτικής αρχής ο Μ. Βουρνούς ανέφερε ότι η Απλωταριά αποτελεί τον κύριο αστικό ιστό της πόλης και συνεπώς οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται προς όφελος είτε του αγοραστικού κοινού ή όσων επιλέγουν να διέλθουν από την οδό.

«Όταν έχει κόσμο και κίνηση η Απλωταριά δεν είναι όφελος μόνο για όσους έχουν καταστήματα επί της οδού. Η Απλωταριά είναι τροφοδότης του κέντρου γενικότερα, και των παρόδων αλλά και των παράλληλων γειτονικών οδών», εξήγησε ο κ. Βουρνούς.

Χωρίς μάλιστα να αποκλείει την μελλοντική επέμβαση και στις παρόδους της Απλωταριάς ο Δήμαρχος αρκέστηκε να αναφέρει ότι το μέτρο λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορεί να επεκταθεί φέτος ενώ υποσχέθηκε την άμεση συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας σε περίπτωση που κάποιος καταστηματάρχης θελήσει να αναλάβει χρηματικά την τοποθέτηση αντίστοιχων σκιάστρων σε κάποια από τις παρόδους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ