23.4.2013 10:06

Ζήσε Μάη μου να φας … επέκταση

Στο γ’ τρίμηνο του 2014 και βλέπουμε παραπέμπει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την ολοκλήρωση των μελετών επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων απογειώσεων αεροσκαφών, προσγειώνοντας ανώμαλα τις προσδοκίες των τουριστικών φορέων, σε απάντηση της σε Ερώτηση του Κ. Τριαντάφυλλου.
Συγκεκριμένα υπολογίζει ότι η προκαταρκτική μελέτη του έργου θα ολοκληρωθεί το φετινό Μάιο «και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν το τρίτο τρίμηνο του 2014, εφόσον υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση». Ζωή να ‘χουμε δηλαδή.
«Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση ζώνης ασφαλείας απαιτείται η παραλλαγή της επαρχιακής οδού Χίου – Θυμιανών με μικρής κλίμακας οριζοντιογραφικές βελτιώσεις σε μήκος 600 μέτρα. Το έργο αυτό περιγράφεται στο εγκεκριμένο Γενικό Σχέδιο Ανάπτυξης του αεροδρομίου, καθώς και στην ισχύουσα ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων. Αρμόδια για την παραλλαγή της εν λόγω οδού είναι η Περιφέρεια Χίου».
Τέλος επαναλαμβάνει ότι για τη μεταγραφή των απαλοτριωθέντων ακινήτων καθώς και την παράδοση – παραλαβή των χώρων υπεύθυνη είναι η Κτηματική Υπηρεσία.
Σκόπιμο κάποια στιγμή είναι η τελευταία να ενημερώσει την κοινωνία για την πορεία της υπόθεσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ