29.3.2014 12:41

Ζήσε Μάη μου….

ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΙΤΣΑΡΙΑΣ ΛΥΚΟΥ

Αρκετά χρόνια  θα παραμείνει αναξιοποίητος και στην κακή κατάσταση που είναι ο χώρος της πρώην πιτσαρίας Λύκου απέναντι από το ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο. Η καθυστέρηση των εργασιών, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις περί άμεσης αποκατάστασης με την υπάρχουσα μελέτη, οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους.  

Παρά το ότι υπάρχει η μελέτη ανάπλασης του μελετητικού γραφείου Λουκά/Πασχαλίδη, οι εργασίες δεν προχωρούν πρώτον επειδή δεν έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά πολύ σημαντικός είναι και ο δεύτερος νεοφανής λόγος, που έως τώρα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Η μετατόπιση ανατολικότερα του παραλιακού δρόμου για τις ανάγκες επέκτασης του αεροδρομίου, ίσως να επηρεάσει και αυτή την παραλία

Περιμένουμε

«Προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδότηση», δηλώνει ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λάκης Τσακός, που αποκαλύπτει και το άλλο νεόφερτο πρόβλημα στη σκακιέρα των πολλών φάσεων και εμποδίων που πέρασε και περνάει η υπόθεση.

«Περιμένουμε και το σχεδιασμό για το νέου δρόμο του αεροδρομίου που θα μετατοπισθεί ανατολικότερα για να δούμε αν θα επηρεάσει την ακτογραμμή έως εκεί και  να σχεδιάσουμε, αν χρειασθεί, την ανάπλαση του με τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν».

Το τοιχίο

Τουλάχιστον μέχρι να κατασκευαστεί το συνολικό έργο, θα μπορούσαν με μια μικρή πίστωση να επισκευάσουν το πέτρινο τοιχίο που αναγκάστηκαν να σπάσουν περίοικοι, για να βρουν διέξοδο στη θάλασσα τα νερά που είχαν πλημμυρίσει την περιοχή κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στις 18 Οκτωβρίου 2010

Όλα του γάμου δύσκολα…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ