14.1.2016 17:44

Υποσχέσεις για αυξήσεις στον προϋπολογισμό του «Σκυλίτσειου» από το υπουργείο Υγείας

«ΑΠΟ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ» ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΕΛ. ΒΟΥΤΙΕΡΟΥ

Την ενίσχυση των Νοσοκομείων των νησιών που δέχονται το κύριο βάρος του μεταναστευτικού ρεύματος είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός υγείας, Π. Πολάκης τους εκτελούντες χρέη διοικητών στα νοσοκομεία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο, η Ελ, Βουτιέρου από το "Σκυλίτσειο" άκουσε τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού καθώς και του Γενικού Γραμματέα Π. Γιαννουλάτου ότι «η κεντρική πολιτική σήμερα είναι να στηριχτούν τα νοσοκομεία και η υγεία και δη στις νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του μεταναστευτικού».

Όπως εξήγησε στον "π"η Ελ. Βουτιέρου, το Νοσοκομείο θα στηριχτεί άμεσα, αρχικά  με προσλήψεις επικουρικών και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια κάλυψης των αναγκών σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. «Θα εκτιμήσουμε τις ανάγκες μας  και θα ζητήσουμε από το υπουργείο κατά προτεραιότητα να καλύψει τα κενά μας», όπως αναφέρει.

Εν αναμονή για την τοποθέτηση διοικητών

Με δεδομένο ότι ακόμη κατατίθενται δηλώσεις ενδιαφέροντος για τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία η κ. Βουτιέρου σημείωσε πως είναι αδύνατο να έχει στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Εκείνο πάντως που ζήτησαν από τον υφυπουργό είναι  η διαδικασία να λήξει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα για να συνεχίσουν τα Νοσοκομεία τη λειτουργία τους απρόσκοπτα.

Αυξημένος ο προϋπολογισμός

Αυξημένος πάντως κατά 20% θα είναι ο προϋπολογισμός των Νοσοκομείων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου. Χωρίς να αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο θα εξασφαλιστούν τα χρήματα, ο υφυπουργός στην σύσκεψη της Τρίτης ότι το 2016, ο προϋπολογισμός τους θα είναι αυξημένος κατά 20%. «Είναι η πρώτη χρονιά μετά από πέντε περίπου χρόνια που θα έχουμε αυξημένο προϋπολογισμό κι αυτό σίγουρα είναι κάτι ευχάριστο. Τουλάχιστον με βάση τα λεγόμενα τους. Επειδή τα έργα είναι αυτά που θα μας ικανοποιήσουν και όχι οι διαβεβαιώσεις, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου» δήλωσε με νόημα η κ. Βουτιέρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ