Κοινωνία

4/6/15 10:42

τελ. ενημ.: 4/6/15 10:42

«Υποχρέωση όλων μας η προστασία της φύσης»

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Η 5η Ιουνίου, που έχει οριστεί από το1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μας υπενθυμίζει με εμφαντικό τρόπο την υποχρέωσή μας για διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη δέσμευση μας για να υπάρχει η περιβαλλοντική διάσταση και ισορροπία σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Για δεκαετίες ολόκληρες οι άνθρωποι νόμιζαν λαθεμένα ότι οι φυσικοί πόροι ήταν ανεξάντλητοι και ότι δεν είχαν σημασία οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή η κοντόφθαλμη προσέγγιση είχε ως συνέπεια εξάντληση των φυσικών πόρων, υποβάθμιση του περιβάλλοντος ακόμα και ανεπανόρθωτες οικολογικές καταστροφές.  

Η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και τα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι το φυσικό περιβάλλον αποτελεί πολύτιμη αξία που μας έχει παραδοθεί για να την παραδώσουμε κι εμείς αλώβητη στις επόμενες γενιές.

Κι εδώ στα νησιά μας, στη Χίο, στις Οινούσσες και στα Ψαρά, έχουμε τη σπάνια τύχη να χαιρόμαστε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Είναι υποχρέωση όλων μας, της Πολιτείας, των τοπικών φορέων, των απλών πολιτών, να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το μοναδικό περιβάλλον των νησιών μας, ώστε να συνεχίσουν να το χαίρονται οι σημερινοί και αυριανοί κάτοικοι και επισκέπτες τους». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση