5.1.2017 11:02

Υποχωρεί ο υδράργυρος από την Παρασκευή

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Αντιμέτωπο με νέο κύμα κακοκαιρίας θα βρεθεί από το βράδυ της Πέμπτης το νησί μας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Για σήμερα Πέμπτη η ΕΜΥ προβλέπει ασθενή βροχόπτωση με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Καταιγίδες την Παρασκευή

Ουσιαστικά ο καιρός θα αρχίσει να μεταβάλλεται από την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς κελσίου και τους ανέμους να πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 3-4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Χιόνια το Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή, κάτι που θα γίνει αρχικά στα βόρεια της χώρας και θα συνεχιστεί και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι από το πρωί του Σαββάτου θα μεταβληθούν σε βόρειους εντάσεως 7-8 μποφόρ ενώ η Ε.Μ.Υ. προβλέπει σημαντική πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και στα πεδινά των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία πιθανά να μην ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου την ημέρα και τους 0 βαθμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ