13.1.2016 17:37

Υπηρεσίες του Κτηματολογίου Χίου μόνο... τοις μετρητοίς

ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα προωθεί με κάθε μέσο ακόμη κι εκβιαστικά ως μέσω φοροαπαλλαγής  η κυβέρνηση, ωστόσο στις συναλλαγές με τις υπηρεσίες της ή με εταιρείες που συνεργάζονται άμεσα με το δημόσιο δεν φαίνεται να υπάρχει ο ίδιος ζήλος.

Συμπολίτης μας χρειάστηκε πρόσφατα Κτηματολογικό Διάγραμμα και απευθύνθηκε στα γραφεία του Κτηματολογίου στη Χίο. Μια απλή φωτοτυπία είναι το Κτηματολογικό Διάγραμμα η οποία όμως χρεώνεται με 33 ευρώ. Ο συμπολίτης μας μην διαθέτοντας μετρητά ζήτησε να πληρώσει τα 33 ευρώ με κάρτα για να του απαντήσουν οι υπάλληλοι ότι το Κτηματολογικό γραφείο δεν διαθέτει μηχάνημα για συναλλαγές με κάρτα. " Πέρα από τον παραλογισμό, του να πληρώνουμε 33 ευρώ για μια φωτοτυπία, Α4, είναι εξίσου παράλογο μια δημόσια υπηρεσία ή  έστω μια εταιρεία που συνεργάζεται με το δημόσιο, να μην διαθέτει μηχάνημα για ηλεκτρονικές συναλλαγές με τους πολίτες. Δεν έχω μετρητά, η τράπεζα θα μου δώσει πια την Παρασκευή και δεν μπορώ να εξυπηρετηθώ αλλιώς", ανάφερε ο συμπολίτης μας καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ