8.8.2013 13:23

Yπάρχει λύση, αλλά δεν την θέλουν

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΧΙΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ

Υπάρχει η δυνατότητα επαναλειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου του παραρτήματος Ε.Ο.Π.Υ.Υ  αλλά η κεντρική διοίκηση επιμένει να το κρατά κλειστό.

Η απόκτηση του μικροβιολογικού αναλυτή και των αντιδραστηρίων μπορεί να επιτευχθεί με την ίδια πρακτική που απόκτησε το νοσοκομείο το Μαγνητικό Τομογράφο, αλλά η κεντρική διοίκηση αγνοεί τις επανειλημμένες προτάσεις και υπενθυμίσεις  του προϊστάμενου του τοπικού παραρτήματος Νίκου Μακρίδη και εξακολουθεί να κρατάει ανενεργό το εργαστήριο. Ο Ν. Μακρίδης έχει εξασφαλίσει την απόκτηση του εργαστηρίου από περίσσευμα μονάδας του πρώην ΙΚΑ των Σκουριών Χαλκιδικής που συγχωνεύτηκε με αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα πρόσφατα επαναβεβαιώθηκε και η ισχύ της  πρότασης που έχει υποβάλλει γνωστή φαρμακευτική εταιρία για δωρεάν παροχή των απαραίτητων αντιδραστηρίων.

Επίλυση

Παρά το ότι η υπόθεση είχε φτάσει πολύ κοντά στην επίλυση πέρσι και είχαν δημοσιοποιηθεί οι επιλογές για την απόκτηση τους και επαναλειτουργία του εργαστηρίου, τελικά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν εκμεταλεύτηκε τις ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το τμήμα να μην μπορεί να λειτουργήσει. Όμως ο  προϊστάμενος του τοπικού παραρτήματος Νίκος Μακρίδης είναι αποφασισμένος να επιμείνει και θα ζητήσει και πάλι εγγράφως και προφορικά την επίλυση του προβλήματος.

«Παρά την εξασφάλιση του μηχανήματος και της δωρεάς, διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν έχει απαντήσει ακόμη επανειλημμένες επιστολές που της έχουμε κοινοποιήσει από την Άνοιξη του 2012. Η υπεύθυνη του μικροβιολογικού Στ. Πολιτάκη επιμένει, έχει ψάξει και διαπίστωσε ότι ισχύει ακόμη η προσφορά της εταιρίας, έχουμε ξεκινήσει και πάλι ένα κύκλο προσπαθειών ενεργοποίησης της Κεντρικής Διοίκησης, αλλά δεν βλέπουμε καμία διάθεση επίλυσης του προβλήματος», δηλώνει.

Ο ίδιος υποστηρίζει με έμφαση ότι το εργαστήριο θα μπορούσε να λειτουργεί, αλλά κάποιες κεντρικές επιλογές δεν το επιτρέπουν, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του οργανισμού να οδηγούνται στην ιδιωτική πρωτοβουλία με οικονομική αιμορραγία και σε αυτό τον τομέα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ