4.12.2012 10:21

Υιοθέτησαν και ευτύχησαν... (ΦΩΤΟ)

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ «π» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ

Τα αποκαλούν «παιδιά τους» και δεν διστάζουν να συστήνονται ως «ο πατέρας και η μητέρα τους». Δεν αναφέρονται όμως στους βιολογικούς απογόνους τους, που ήδη είναι πια ενήλικες και έτοιμοι να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, αλλά στα  σκυλιά που έχουν υιοθετήσει δωρεάν από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, έχοντας γίνει ανάδοχοι γονείς με επίσημες πράξεις!

 Κίνητρο τους η αγάπη για τα  ζώα και ο εθελοντισμός για την προστασία μιας ζωής όπως εκφράζεται και με αυτή τη μορφή. Απόλυτα ανταποδοτική ενέργεια, αφού τα «παιδιά» τους ανταποδίδουν ότι τους παρέχουν και οι ίδιοι με την ψυχή τους. Αγάπη σε ακραία και απόλυτη μορφή, ψυχολογική υποστήριξη και ηρεμία, χαλάρωμα και συνεχείς ωραίες στιγμές.

Οι οικογένειες Ι. Λεμονιάδη - Στ. Μιχαηλίδη στα Θυμιανά και Κ. Πατηνιώτη - Ι. Καλαμάρα στον Κοφινά δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την υιοθεσία, δεν έχουν μετανιώσει για την απόφαση τους, απονέμουν εύσημα στον Φιλοζωικό  Σύλλογο για την δράση του και καλούν τους φιλόζωους να υιοθετούν ζώα, τονίζοντας ότι «είναι ψυχές που δεν πρέπει να πωλούνται, αλλά να χαρίζονται».

 

Ι. Λεμονιάδη- Μιχαηλίδη

«Παρέα με τη Μυρτώ και το Λάκη»

Η Ιωάννα και ο Χρήστος εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούν σκύλους και γάτες, που αποτελούν μέλη της οικογένειάς τους. Στην εξοχή άλλωστε, προσφέρονται οι συνθήκες για τη διαβίωση οικόσιτων ζώων. 

 «Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο κάποιος ασυνείδητος σκότωσε έναν ημίαιμο σκύλο που είχαμε και τον αγαπούσαμε πολύ απευθυνθήκαμε στο Φιλοζωικό Σύλλογο και συγκεκριμένα στην  Δ. Κοτσακά που γνωρίζαμε για να αποκτήσουμε ένα νέο ζώο. Δε θα δίναμε ποτέ χρήματα για να αγοράσουμε σκύλο τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσα αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα και μοναχικά ζώα. Πηγαίνοντας στο χώρο που φυλάσσονται τα σκυλιά από το Φιλοζωικό παρατήρησα πόσο σημαντική είναι η προσφορά των εθελοντών προς τα ζώα που διαβιούν εκεί. Με αγάπη, καθαριότητα, καλή τροφή, σε εγκαταστάσεις που προφανώς από μόνοι τους έχουν κατασκευάσει και  αποκτήσει για τις ανάγκες των τετράποδων».

 

 Η  εθελοντική εργασία που προσφέρουν κατά την άποψη της Ιωάννας είναι ανεκτίμητη όχι μόνο για τα μικρά αδέσποτα ζωάκια αλλά και για την κοινωνία που δεν ταλαιπωρείται από την παρουσία τους.

«Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια και οι ευχαριστίες όλης της Χιακής κοινωνίας. Διάλεξα για υιοθεσία τη Μυρτώ και το Λάκη, δυο ημίαιμα εμβολιασμένα σκυλάκια, δεν πλήρωσα χρήματα παρά μόνο λίγη τροφή και σήμερα βρίσκονται ευτυχισμένα στην αυλή μας να μας συντροφεύουν και να μας προστατεύουν».Αναρωτιέται δε, αν γνωρίζει η Χίος την προσφορά του Φιλοζωικού και αν βοηθούν το έργο τους  οι αρμόδιοι φορείς όπως ο Δήμος. 

Κλείνοντας  προτρέπει όσους συμπολίτες μας θέλουν τη συντροφιά ενός σκύλου να απευθυνθούν στο Φιλοζωικό γιατί έτσι αφενός θα ικανοποιήσουν την επιθυμία τους και αφετέρου θα δώσουν στέγη σ' ένα ζώο που είναι βέβαιο ότι θα ανταποδώσει την ευγνωμοσύνη του για την υιοθεσία του με αγάπη και αφοσίωση στην οικογένεια και στο σπίτι.

«Πολλές φορές τα ζώα στην καθημερινή τους ζωή επιδεικνύουν πιο πολιτισμένες συμπεριφορές ακόμα κι από μας τους έλλογους ανθρώπους» καταλήγει η Ι. Λεμονιάδου.  

 

Κ. Πατηνιώτη – Ι. Καλαμάρας

Η Καίτη και ο Γιάννης ζουν εδώ και ένα μήνα μαζί με τον ενός έτους  Lucky, ένα ημίαιμο αρσενικό σκυλί συντροφιάς Spitz Φινλανδίας και φιλοξενούν στην αυλή τους τον Ζούκα, του αδελφού της, ένα καθαρόαιμο Tok de bordo  τριών ετών.  

Το ονόμασαν lucky, γιατί πιστεύουν ότι ήταν πολύ τυχερός κι’ εκείνος αλλά και αυτοί που τον πήρανε. Eίναι ένα καταπληκτικό παιχνιδιάρικο σκυλί, πολύ ευαίσθητο, με καλό χαρακτήρα, αλλά… του αρέσει να «κλέβει» τις κάλτσες και τα γάντια τους, τα οποία επιστρέφει βέβαια με ένα νεύμα των «γονιών» του.

«Όταν μας δηλητηρίασαν τη Λάρα, το grifon – kanis που είχαμε για εννέα χρόνια, στενοχωρεθήκαμε τόσο πολύ, που είπαμε να μην πάρουμε άλλο. Η πρώτη συνενόηση για τον Lucky έγινε όταν μας έκλεψαν και τη Ζούκα, αλλά αυτή επέστρεψε στο σπίτι μόνη της! Όταν τη χάσαμε αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στο Φιλοζωικό και τώρα ευλογούμε την ώρα που το κάναμε. Οι άνθρωποι έχουν διάφορες επιλογές. Είτε να απευτθυνθούν στα καταστήματα, είτε να αναζητήσουν μόνοι τους από τους οργανωμένους φορείς. Πριν λοιπόν πάνε οπουδήποτε ας απευθυνθούν και στο Φιλοζωικό, κάποιο σκυλί θα τους κάνει «κλίκ». Ας λειτουργήσουν με το συναίσθημα, δεν θα το μετανιώσουν», λέει η Καίτη.

 

Ο Φιλοζωικός μάλιστα δεν αδιαφορεί στη συνέχεια, αλλά επικοινωνεί και ελέγχει τις συνθήκες στις οποίες ζει το κάθε ζώο στο νέο του σπίτι.

 

Ανταπόδοση

«Θέλουμε να γίνουμε τόσο καλοί εγώ και ο Γιάννης, όσο θεωρεί ο Λάκης ότι είμαστε καλοί για κείνον. Μας ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο την αγάπη που του προσφέρουμε, τα σκυλιά και τα ζώα γενικότερα δε σε προδίδουν, εκτιμούν ότι τα ταΐζεις και τα προσέχεις».

Υποστηρίζουν δε ότι δεν αλλοιώνεται η φύση των ζώων που είναι γεννημένα για συντροφιά. Ίσως  να πρέπει να ζουν σε ανοιχτούς χώρους τα σκυλιά που έχουν ένστικτο φύλακα ή κυνηγού, «αλλά η καλοπέραση δε έβλαψε ποτέ κανένα» επισημαίνουν με νόημα.

Τέλος, μιλώντας για το ένστικτο, τονίζουν ότι: «αν πας κοντά σε σκυλί και φύγει τότε θα πρέπει να δεις το πρόσωπο σου στον καθρέφτη, γιατί όταν ο σκύλος κατάλαβε ότι δεν είσαι εντάξει άνθρωπος».

Όσοι ενδιαφέρεστε να έρθετε σε επικοινωνία με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου μπορείτε να το κάνετε στο τηλέφωνο: 6980470162.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ