22.4.2013 12:14

Υδατοδρόμιο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά προτείνει ο ΟΛΠ

Τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Ακτή Βασιλειάδη πρότεινε χθες η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε το πρωί στα γραφεία του ΟΛΠ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης εισηγήθηκε το κεντρικό υδατοδρόμιο να λειτουργήσει στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Πρόκειται για το σημείο από το οποίο αναχωρούν σήμερα τα πλοία με προορισμό τα νησιά των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Τις ερχόμενες ημέρες θα εκπονηθεί μελέτη καταλληλότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή από πιλότους και μηχανικούς της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια. Στην περίπτωση που η μελέτη ανάψει το πράσινο φως για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, ο ΟΛΠ θα αποφασίσει να παραχωρήσει (με σύμβαση μακροχρόνιας παραχώρησης) την προαναφερθείσα περιοχή για την εξυπηρέτηση και τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.  Στη σύσκεψη μετείχαν, εκτός των άλλων, ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ, o πρόεδρος της MedCruise Στ. Χατζάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Πουσαίος και στελέχη εταιρειών του ΟΛΠ ΑΕ. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον ΟΛΠ: «Ο Οργανισμός που έχει λάβει μέρος και σε προηγούμενες συσκέψεις για τη διαμόρφωση της πολιτικής των υδατοδρομίων - υδροπλάνων συμφώνησε με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να εξετάσει και να προτείνει θέσεις ελλιμενισμού υδροπλάνων και διάθεση χερσαίων σταθμών επιβατών, μέσω συμφωνιών παραχώρησης».
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τη δημιουργία υδατοδρομίων, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις του νόμου για τη διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ