22.2.2016 15:15

Ξηλώνεται και πάλι η Απλωταριά

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΚΠΟΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε ριζικές τομές στην Απλωταριά, λίγες ημέρες μετά την αντικατάσταση των επικίνδυνων μαρμάρων που είχαν αποκολληθεί υπό το βάρος των διερχόμενων οχημάτων, προχωράει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου.

Η υποψία ότι το τροχαίο ατύχημα που οδήγησε τον άτυχο 19χρονο Π. Παλαβίδη στη μοιραία πτώση πάνω σε παρακείμενο κολωνάκι επί της οδού Στεφάνου Τσουρή, συνδέεται με την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, έκανε τον Δήμο να επανεξετάσει τα πάγια αιτήματα πολιτών και καταστηματαρχών για ξήλωμα του πλακόστρωτου τμήματος.

«Δεν έπρεπε να υπάρχει από την αρχή»

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο τμήμα από τη στιγμή που προορίζονταν για διέλευση οχημάτων έπρεπε να είχε ασφαλτοστρωθεί και όχι να πλακοστρωθεί.

«Είναι γεγονός ότι το υλικό είναι ακατάλληλο για κυκλοφορία οχημάτων. Έπρεπε το συγκεκριμένο κομμάτι να έχει ασφαλτοστρωθεί. Είναι αναμενόμενο ότι θα υπήρχαν ζημιές από τη διέλευση των οχημάτων και με δεδομένο ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος», σημείωσε στον «π» ο κ. Βουρνούς επισημαίνοντας ότι έχει δώσει εντολή να αντικατασταθεί το μάρμαρο από άσφαλτο.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα κολωνάκια

Την ίδια ώρα στο κρίσιμο ερώτημα εάν τα κολωνάκια στην Απλωταριά και στην αρχή της Στεφάνου Τσουρή είναι νόμιμα τοποθετημένα ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λ. Παπαλάνης απάντησε στον «π» ότι πρόκειται για υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αυτά τα κολωνάκια τοποθετήθηκαν στη λογική του να μην παρκάρουν οδηγοί πάνω στη στροφή. Δυστυχώς η ελλιπής αστυνόμευση οδηγεί σε αυτά τα μέτρα. Τα κολωνάκια δεν είναι κάτι που το συναντάμε μόνο στη Χίο. Συνεπώς θα μου φανεί παράξενο αν δω κάπου να λέει ότι είναι απαγορευμένα», ανέφερε ο κ. Παπαλάνης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ