11.9.2015 19:07

Ξεσηκώνει και τα νησιωτικά Επιμελητήρια η δήλωση Χριστοδουλοπούλου

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ

 Τα "αίματα" των νησιωτικών Επιμελητηρίων ξεσηκώθηκαν από τη δήλωση της υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου περί πλουτισμού των νησιωτών από τους πρόσφυγες.

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) καταδικάζοντας τη δήλωση της υπουργού και χαρακτηρίζοντας την προσβλητική και αποπροσανατολιστική  κι εκτιμώντας ότι η κατάσταση της αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο ρυθμό και οι επιπτώσεις στη οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών θα είναι οδυνηρές και επιζήμιές ζητά άμεσα τη λήψη μέτρων.

 

"Απαιτείται εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος με χρηματοδότηση δράσεων τόσο των επιχειρήσεων όσο και των αναπτυξιακών φορέων για την προβολή των ανωτέρω νησιών ως τουριστικών προορισμών, καθώς και αποζημιώσεων και επιχορηγήσεων τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και προγράμματα επιδότησης  εργασίας σε επιχειρήσεις τουρισμού πάσης φύσεως.

 

Με την ευκαιρία αυτή σας πληροφορούμε ότι ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν., πέραν των προτάσεων που κατ΄ επανάληψη έχει καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία,  προτείνει την πραγματοποίηση -το συντομότερο δυνατόν- μιας ημερίδας στην Αθήνα, με την συμμετοχή εκπροσώπων αυτοδιοικητικών, επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και μορφωτικών φορέων των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού, προκειμένου να συζητηθεί συνολικά το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα που απειλεί ευθέως την κοινωνικό-οικονομική και τουριστική ζωή των νησιών μας".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ