6.7.2012 10:27

«Ξεμπαρκάρουν» από την κρίση

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΕΝ

 
Η θάλασσα για τους Χιώτες πάντα αποτελούσε μια διέξοδο. Εν μέσω οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι η στροφή στα ναυτικά επαγγέλματα αποτελεί μονόδρομο πλέον για πολλούς νέους του νησιού μας.
Αυτό καταγράφεται από την προσέλευση των αποφοίτων Λυκείων και την επιλογή των ΑΕΝ στα μηχανογραφικά τους.
Όπως εξήγησε στον «π» ο διευθυντής της ΑΕΝΧίου  Ν. Δανιήλ,  ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μέσω των μηχανογραφικών λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί σε Χίο και Οινούσσες περίπου 110 αιτήσεις, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με πέρσι.
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων με βάση τα μηχανογραφικά θα ακολουθήσει  και η υποβολή των αιτήσεων  των ενδιαφερομένων που θέλουν να εισαχθούν με βάση το απολυτήριο τους. Από αυτούς θα γίνει μια επιλογή περίπου στο 30%.
Η αυξημένοι ζήτηση στις ΑΕΝ είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική σε άλλες περιοχές τις Ελλάδας όπως στη Μηχανιώνα, όπου κατατίθενται 80 αιτήσεις της μέρα!
Μείωση των εισακτέων
Παρά την αυξημένη ζήτηση το Υπουργείο έχει προ μηνών ανακοινώσει ότι θα μειωθεί φέτος ο αριθμός των εισακτέων στις ΑΕΝ με τα νούμερα πανελλαδικά να φτάνουν στους 990 από τους 1400 που ήταν πέρσι με αποτέλεσμα πιθανά να ανέβουν οι βάσεις. Από αυτούς η Χίος θα απορροφήσει τους 77 και θα τους μοιράσει σε τρία τμήματα, εξήγησε ο κ. Δανιήλ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ