30.11.2012 9:30

«Ξεκλειδώνουν» οι νέες φυλακές

• ΣΤΗ ΧΙΟ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ LOCOS TON ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2013

 

Προαπαιτούμενο για την κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Χίο είναι η χωροθέτηση των νέων φυλακών και η προετοιμασία όλων των διαδικασιών που απαιτούνται έτσι ώστε η κατασκευή του, να μπορέσει να ενταχθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2016-2020.

Τα παραπάνω προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνάντηση που είχε προχθές με τον υφυπουργό Υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη,  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης.

Η θετική αυτή εξέλιξη, εφόσον οι τοπικοί φορείς δείξουν την ωριμότητα και αμεσότητα που απαιτείται, ώστε να είναι ώριμο το έργο για ένταξη το 2016, επιβεβαιώθηκε ξανά και στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου.

Μάλιστα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο εν λόγω Σύλλογος μιλά για «επιτυχή  κατάληξη των προσπαθειών του σε μια σειρά από θέματα που συνδέονται με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στο τόπο μας και συναφή νομικής φύσεως ζητήματα».

 

Δέσμευση για τη μεταβατική έδρα στη Χίο

Στην Αθήνα βρέθηκαν η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα και η αντιπρόεδρος Χρ. Γαλάτουλα κι ύστερα από την επαφή τους με τον υφυπουργό του απέσπασαν τη δέσμευση ότι θα τροποποιηθεί το προεδρικό διάταγμα για να συμπεριληφθεί στη Μεταβατική Έδρα της Χίου, (με έδρα την Μυτιλήνη) και το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στη θετική αυτή εξέλιξη ο δικηγορικός σύλλογος θεωρεί ότι συνέβαλαν οι δικές του ενέργειες καθώς και οι πιέσεις των δυο τοπικών βουλευτών και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «πρόκειται άμεσα να τροποποιηθεί το ΠΔ 28/2011 προκειμένου να περιληφθεί στη Μεταβατική Έδρα της Χίου, του Εφετείου Β.Αιγαίου (με έδρα την Μυτιλήνη) και το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, Δικαστήριο που θεσπίστηκε μετά την ίδρυση του Εφετείου Β.Αιγαίου με το Ν.4055/2012 αρθ.29 παρ.1 «Δίκαιη Δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται να μεταβούν οι κατηγορούμενοι μετά των μαρτύρων ,συνηγόρων κ.λπ. στη Μυτιλήνη ,αλλά ότι οι υποθέσεις αυτές θα εκδικάζονται στο νησί μας χωρίς την επαχθή δαπάνη της μετάβασης ,

των τροφείων κ.λπ., ενώ ενδυναμώνεται θεσμικά η μεταβατική έδρα της Χίου του Εφετείου Β.Αιγαίου».

 

Στη Χίο η εκδίκαση της υπόθεσης των ναρκωτικών

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εκδίκαση της γνωστής υποθέσεως  με τα ναρκωτικά θα γίνει στη Χίο. «Η εκδίκαση της γνωστής υποθέσεως «συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, περί ναρκωτικών κ.λ.π.» στη μεταβατική έδρα μας και όχι στην έδρα του Εφετείου στη Μυτιλήνη που σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση από τις Ανώτατες Δικαστικές Αρχές επιτεύχθηκε εδώ η εκδίκασή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ