23.2.2016 9:57

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Από τις 29 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτες περιπολίες από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την «αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων».

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, δεκάδες πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, κάθε μορφής και τύπου, θα περιπολούν στο ελληνικό αρχιπέλαγος από το βόρειο άκρο της Λέσβου έως την περιοχή νότια της Κω.

Από αυτά τα πλοία, εννέα θα ανήκουν στον ελληνικό στόλο, ενώ ισάριθμα αναμένεται να διαθέσει και η Τουρκία.

Την ίδια περίοδο και στην ίδια περιοχή θα περιπολούν επιπλέον και 11 πλοία της FRONTEX.

Τα ελληνικά πλοία θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα της χώρας, τα νατοϊκά θα επιχειρούν ανατολικά από τα ελληνικά νησιά, ενώ τα τουρκικά πλοία θα έχουν ως περιοχή ευθύνης τα τουρκικά παράλια.

Ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, θα αυξάνεται η νατοϊκή δύναμη, αλλά και η ελληνική συνδρομή, ενώ στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας θα εκτελούν επιχειρήσεις δυνάμεις από το Λιμενικό αντίστοιχα και των δύο χωρών.

Σε ότι αφορά στο δίαυλο μεταξύ Χίου και Τσεσμέ ο σχεδιασμός προβλέπει την περιπολία 6 νατοϊκών πλοίων τα οποία θα εποπτεύουν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου- Χίου, Χίου- Τσεσμέ και Χίου – Σάμου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ