15.4.2015 16:04

Ξεκινούν δουλειά στο λιμάνι

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Τάξη στην αταξία και οργάνωση σε ένα λιμάνι που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ισορροπήσει ανάμεσα στον εμπορικό και τον τουριστικό του ρόλο, προσδοκά ότι θα επιφέρει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου με μια σειρά από παρεμβάσεις στο λιμάνι.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στα αυτονόητα. Διαγραμμίσεις, πινακίδες, οριοθέτηση χώρων στάθμευσης , ζωνών φορτώσεων εκφορτώσεων, η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής ροής κατά τα θερινά πρότυπα. Ήδη στο «Διαύγεια» έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση από το Λιμενικό Ταμείο για την εκτέλεση των εργασιών στο λιμάνι κι αναμένεται τις επόμενες μέρες να αξιολογηθούν οι προσφορές και να αναδειχθεί εκείνη που θα εμπεριέχει το καλύτερο συνδυασμό τιμής και ποιότητας υλικών, ώστε να ξεκινήσει το έργο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Τι θα γίνει και που

Θα πραγματοποιηθεί η επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών της διπλής διαχωριστικής λουρίδας, με λευκό χρώμα, των χώρων στάθμευσης στην προκυμαία και των χώρων αναμονής για τα ταξί και τα λεωφορεία με κίτρινο χρώμα.

«Θα δώσουμε πολύ προσοχή ώστε να μην παρουσιαστεί κι εδώ το φαινόμενο με την μπογιά που εξαφανίζεται σε λίγο διάστημα» σημείωσε σε παρατήρηση του «π» ο Μ. Μπελέγρης πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Παράλληλα  θα αντικατασταθούν με καινούργιες όποιες πινακίδες ή σήματα σήμανσης είναι κατεστραμμένα και θα επιδιορθωθούν όποια μπορούν να... σωθούν.

Χώροι στάθμευσης

Στο μικροσκόπιο έχει τοποθετηθεί κι αναζητούνται λύσεις στο ζήτημα της εξεύρεσης χώρων στάθμευσης στο λιμάνι. Ήδη υπάρχουν σκέψεις και θα τεθούν σε εφαρμογή για την οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης για τις εταιρείες ενοικιαζομένων οχημάτων, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο και τους επισκέπτες από Τουρκία, που αναγκάζονται να... περπατούν σε αναζήτηση ενοικιαζόμενου οχήματος.

Πέρα από τους επαγγελματίες το λιμενικό ταμείο προσπαθεί να διευκολύνει και τους πολίτες οριοθετώντας επιπλέον θέσεις στάθμευσης σε ένα τμήμα της Νεωρείων και όχι μόνο. «Σε πρώτη φάση η στάθμευση θα είναι δωρεάν. Δεν προτιθέμεθα να εφαρμόσουμε τουλάχιστον στην παρούσα φάση και με τις δεδομένες συνθήκες ελεγχόμενη στάθμευση στο λιμάνι», σχολίασε ο κ. Μπελέγρης.

Τα φορτηγά

Σε επικύρωση της συμφωνίας για τις φορτοεκφορτώσεις και ευλαβική τήρηση της με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών  θα προχωρήσει ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου. «Οι φορτοεκφορτώσεις θα γίνονται 3-5. Μετά τις 5 δε θα έρχονται φορτηγά στο λιμάνι» δηλώνει κατηγορηματικά.

Ένα ρεύμα

Στο στάδιο της επεξεργασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα κατά τη θερινή περίοδο βρίσκονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία εν όψει θέρους. Το ένα ρεύμα κυκλοφορίας φαίνεται να αποδίδει και να είναι αποδεκτό από τους περισσότερους οπότε και δεν συντρέχουν λόγοι για εφαρμογή κάποιου άλλου συστήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ