13.10.2014 14:11

Ξεκίνησε την έρευνα για τη γραμμή Χίος- Κωνσταντινούπολη η Astra

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Στις μεγάλες εταιρείες δε χωρούν κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε  μεγαλοστομίες. Οι μεγάλες εταιρείες προχωρούν με ορθολογικό σχεδιασμό κι αποφασίζουν βάση δεδομένων, κάτι που ποτέ δεν έχουν κάνει οι δικές μας τοπικές και κοινωνικοοικονομικές αρχές.
Σε συνέχεια της επίσκεψης της συνιδιοκτήτριας της ASTRA,  Χαρά Ζλατάνη στη Χίο και των επαφών που είχε με τους τοπικούς φορείς, η εταιρεία προχωρά άμεσα στη συγκέντρωση των στοιχείων που λείπουν προκειμένου να συμπεράνει αν θα είναι επικερδής η δρομολόγηση αεροσκάφους για τη σύνδεση της Χίου με την Κωνσταντινούπολη κι αν εν τέλει θα προχωρήσεις σε αυτή την επένδυση.
Υπενθυμίζεται ότι στην κ. Ζλατάνη από το Επιμελητήριο  κατατέθηκε μια απλή πρόταση που στερούνταν επιχειρημάτων με βάση αριθμητικά στοιχεία, κενό που προφανώς επιδιώκει να συμπληρώσει η εταιρεία με ίδιες δυνάμεις και πρωτοβουλίες.
Το ερωτηματολόγιο
Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται κυρίως σε ομογενείς . Η ASTRA το συνοδεύει αναφέροντας ότι « ερευνά το ενδεχόμενο να "ανοίξει" μια νέα αεροπορική σύνδεση της Χίου με το εξωτερικό. Αυτό μπορεί να σημαίνει χαμηλότερο κόστος, λιγότερες στάσεις ή εκτελωνισμό στη Χίο. Στην παρούσα φάση η εταιρεία συλλέγει στοιχεία για να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα της γραμμής» και ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους «να προωθήσουν το link σε Χιώτες του εξωτερικού με την παρότρυνση να το συμπληρώσουν, να το κοινοποιήσουν και να το προωθήσουν και σε άλλους Χιώτες. http://goo.gl/av7VpI »
Στο συγκεκριμένο λινκ υπάρχει το ερωτηματολόγιο που δεν απαιτεί πάνω από πέντε λεπτά για τη συμπλήρωση του. Εκτός από τα προσωπικά στοιχεία η εταιρεία ζητά απαντήσεις σε ερωτήματα όπως πόσο συχνά έχουν επισκεφτεί τη Χίο μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, πόσα άτομα ταξιδεύουν συνήθως, ποιο διάστημα του χρόνου, από ποιο αεροδρόμιο και με πόσες ενδιάμεσες στάσεις.
Η έρευνα ξεκίνησε και προφανώς στα αποτελέσματα της θα  κριθεί αν θα δούμε τη γραμμή Χίος –Κωνσταντινούπολη να γίνεται πραγματικότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ