22.5.2012 19:30

Ξεκινά η αποκατάσταση στο «Βύρι»

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 35.000 ΕΥΡΩ

Κατεπείγοντος εγκαταστάθηκε σήμερα από το πρωί ο εργολάβος στην περιοχή «Βύρι» για την αποκατάσταση του οδοστρώματος που το πρωί του Σαββάτου υπέστη καθίζηση.
Από την καθίζηση η άσφαλτος χάθηκε, δημιουργήθηκε ρήγμα 7 μ. και η κυκλοφορία έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να μη συνδέονται οι παραλιακοί οικισμοί μεταξύ τους.
Αιτία για την πρόκληση αυτού του φαινόμενου, το οποίο είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει, είναι το γεγονός ότι ο δρόμος κατασκευάστηκε πάνω σε σημείο από όπου διέρχονταν τρεχούμενα νερά. Το έργο δεν προέβλεπε τον εγκιβωτισμό τους ή τη διέξοδο τους προς άλλη κατεύθυνση κι έτσι καταλήγουμε, λόγω της διάβρωσης του εδάφους από το νερό, να «ψάχνουμε» κατά διαστήματα την άσφαλτο.
Ήδη ο Δήμος Χίου έχει αναθέσει μελέτη για το συγκεκριμένο έργο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχος είναι να βρεθεί ο τρόπος εκείνος που θα γίνει η αποστράγγιση των ομβρίων και η έξοδος τους προς τη θάλασσα, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Π. Αποστολίδης.
Το κόστος ανέρχεται στις 35.000 ευρώ, θα εγκριθεί και από Οικονομική Επιτροπή και θα ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία για την ολοκλήρωση του.
Από σήμερα πάντως ο δρόμος για Λιλικά και Βίρι θα είναι κλειστός, μέχρι νεωτέρας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ