Κοινωνία

22/5/12 19:30

τελ. ενημ.: 22/5/12 19:30

Ξεκινά η αποκατάσταση στο «Βύρι»

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 35.000 ΕΥΡΩ

Κατεπείγοντος εγκαταστάθηκε σήμερα από το πρωί ο εργολάβος στην περιοχή «Βύρι» για την αποκατάσταση του οδοστρώματος που το πρωί του Σαββάτου υπέστη καθίζηση.
Από την καθίζηση η άσφαλτος χάθηκε, δημιουργήθηκε ρήγμα 7 μ. και η κυκλοφορία έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να μη συνδέονται οι παραλιακοί οικισμοί μεταξύ τους.
Αιτία για την πρόκληση αυτού του φαινόμενου, το οποίο είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει, είναι το γεγονός ότι ο δρόμος κατασκευάστηκε πάνω σε σημείο από όπου διέρχονταν τρεχούμενα νερά. Το έργο δεν προέβλεπε τον εγκιβωτισμό τους ή τη διέξοδο τους προς άλλη κατεύθυνση κι έτσι καταλήγουμε, λόγω της διάβρωσης του εδάφους από το νερό, να «ψάχνουμε» κατά διαστήματα την άσφαλτο.
Ήδη ο Δήμος Χίου έχει αναθέσει μελέτη για το συγκεκριμένο έργο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχος είναι να βρεθεί ο τρόπος εκείνος που θα γίνει η αποστράγγιση των ομβρίων και η έξοδος τους προς τη θάλασσα, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Π. Αποστολίδης.
Το κόστος ανέρχεται στις 35.000 ευρώ, θα εγκριθεί και από Οικονομική Επιτροπή και θα ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία για την ολοκλήρωση του.
Από σήμερα πάντως ο δρόμος για Λιλικά και Βίρι θα είναι κλειστός, μέχρι νεωτέρας.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση