8.2.2016 16:57

Ξεχνούν το... θάψιμο κι αρχίζουν κομποστοποίηση [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στην απόκτηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στοχεύει πλέον ο Δήμος Χίου, που ήδη ξεκίνησε τις μελέτες για τη δημιουργία σταθμού κομποστοποίησης σε περιοχή πέριξ της πόλης.

Σύμφωνα τον πρόεδρο του ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Σ. Συριώδη υπήρξε συνάντηση με μελετητική εταιρία με σκοπό την ωρίμανση μελέτης για τη δημιουργία τέτοιας μονάδας και στο νησί μας.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η παροχή διευκρινίσεων για τη μελέτη δημιουργίας κινητής μονάδας αερόβιας επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων (κομποστοποίηση), που έχει εκπονηθεί από τη μελετητική εταιρεία και η καταγραφή των απαιτούμενων βημάτων για την πλήρη ωρίμανση του έργου.

Οι εκτιμήσεις για το κόστος κυμαίνονται από 800.000 έως και 1.000.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει εξολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια.

«Το νέο ΕΣΠΑ γι αυτές τις δράσεις ανοίγει τον Ιούνιο, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε στα χέρια μας μία ώριμη μελέτη», ανέφερε ο κ. Συριώδης.

Σκέφτονται τον πρώην ΧΑΔΑ

Ερωτώμενος για το σημείο που θα τοποθετηθεί η συγκεκριμένη μονάδα, ο ίδιος ανέφερε ότι για την εγκατάστασή της απαιτούνται περί τα 3 στρέμματα.

«Χρειαζόμαστε έναν χώρο που θα είναι κοντά στην πόλη. Έτσι η αρχική ιδέα για τη δημιουργία μονάδας στην περιοχή του ΧΥΤΑ στη νότια Χίο εγκαταλείφτηκε οριστικά και σκεφτόμαστε την εγκατάστασή της στην περιοχή του πρώην ΧΑΔΑ στην πόλη», διευκρίνισε ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ