2.6.2016 17:59

Ξανάρχονται οι βάρκες

ΟΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ 140 ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Ύστερα από 10 μέρες με μηδενικές αφίξεις προσφύγων, τα σημερινά τριψήφια νούμερα μόνο ανησυχία προκαλούν, πολύ δε περισσότερο όταν το τοπίο αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας παραμένει θολό.

140 άτομα περισυνέλεξε το Λιμενικό και το ρουμάνικο πλοίο από τις ακτές της Αγ. Ελένης και μέχρι τα Γρίδια σε τρεις συνολικά επιχειρήσεις.

Τα χθεσινά περιστατικά μαζί με τις αντίστοιχες αφίξεις στη γειτονική Λέσβο, πιθανολογούνται ως επίδειξη ισχύος και άσκησης πίεσης της γείτονος στην ΕΕ, ύστερα και από  το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε, για τήρηση της συμφωνίας από τους εταίρους για τη βίζα, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα μπλοκάρει τη συμφωνία επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των προσφυγικών ροών.

Οι αυξημένες ροές σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες προκαλούν ανησυχία και σε τοπικό επίπεδο αφού η υπηρεσία ασύλου προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα αποσυμφόρησης του νησιού άμεσα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ