11.2.2016 9:54

Ξαφνικό πλεόνασμα 950.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Χίου

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΦΕΡΕ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με επιπλέον 950.000 ευρώ στα ταμεία του, ξεκινάει τον σχεδιασμό του 2016 ο Δήμος Χίου. Η καθυστέρηση της κεντρικής διοίκησης να αποδόσει τους οφειλόμενους πόρους εντός του 2015 είχε σαν αποτέλεσμα, όλα τα χρήματα να πιστωθούν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακατανομή των πόρων χρηματοδοτώντας νέες μελέτες και έργα, αποκαθιστώντας προβλήματα σε υποδομές, καθώς και ενισχύοντας δομές όπως η καθαριότητα και η τουριστική προβολή.

Για κατανομή που δεν δίνει βάση στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών έκαναν λόγω οι αντιπολιτεύσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν ανακοινώθηκε ότι μία από τις χρηματοδοτούμενες μελέτες είναι αυτή του γηπέδου των Καρυών κόστους 17.000 ευρώ, προκειμένου το έργο να αδειοδοτηθεί.

Στις αιτιάσεις του Π. Λαμπρινούδη ότι πρόκειται για υπερβολικά χρήματα, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς ανταπάντησε ότι δεν θα χρειάζονταν ούτε μελέτες, ούτε έργα εάν το γήπεδο που έγινε επί Νομαρχιακής Αρχής Λαμπρινούδη, είχε γίνει με σωστές προδιαγραφές.

«Αν τα χρήματα για τη μελέτη σας φαίνονται υπερβολικά, σκεφτείτε ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό το γήπεδο θα χρειαστούν εργασίες ύψους 100.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Τελικά έπειτα από αντεγκλήσεις μίας περίπου ώρας η ανακατανομή των πόρων εγκρίθηκε  κατά πλειοψηφία με τον Στ. Καμπούρη και τον Μ. Σκούφαλο να καταψηφίζουν και τον Ν. Νύκτα και τη «Χιακή Συμπολιτεία» να ψηφίζουν λευκό. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ