11.2.2016 9:54

Ξαφνικό πλεόνασμα 950.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Χίου

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΦΕΡΕ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με επιπλέον 950.000 ευρώ στα ταμεία του, ξεκινάει τον σχεδιασμό του 2016 ο Δήμος Χίου. Η καθυστέρηση της κεντρικής διοίκησης να αποδόσει τους οφειλόμενους πόρους εντός του 2015 είχε σαν αποτέλεσμα, όλα τα χρήματα να πιστωθούν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακατανομή των πόρων χρηματοδοτώντας νέες μελέτες και έργα, αποκαθιστώντας προβλήματα σε υποδομές, καθώς και ενισχύοντας δομές όπως η καθαριότητα και η τουριστική προβολή.

Για κατανομή που δεν δίνει βάση στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών έκαναν λόγω οι αντιπολιτεύσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν ανακοινώθηκε ότι μία από τις χρηματοδοτούμενες μελέτες είναι αυτή του γηπέδου των Καρυών κόστους 17.000 ευρώ, προκειμένου το έργο να αδειοδοτηθεί.

Στις αιτιάσεις του Π. Λαμπρινούδη ότι πρόκειται για υπερβολικά χρήματα, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς ανταπάντησε ότι δεν θα χρειάζονταν ούτε μελέτες, ούτε έργα εάν το γήπεδο που έγινε επί Νομαρχιακής Αρχής Λαμπρινούδη, είχε γίνει με σωστές προδιαγραφές.

«Αν τα χρήματα για τη μελέτη σας φαίνονται υπερβολικά, σκεφτείτε ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό το γήπεδο θα χρειαστούν εργασίες ύψους 100.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Τελικά έπειτα από αντεγκλήσεις μίας περίπου ώρας η ανακατανομή των πόρων εγκρίθηκε  κατά πλειοψηφία με τον Στ. Καμπούρη και τον Μ. Σκούφαλο να καταψηφίζουν και τον Ν. Νύκτα και τη «Χιακή Συμπολιτεία» να ψηφίζουν λευκό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ