22.11.2021 12:49

Βαρβασιακός: «Άλλο δημοσιογραφία και άλλο… κιτρινισμός»

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί δράσης συμμορίας ανηλίκων και διαμηνύει ότι το προσφυγικό Βαρβάσι δεν θα ανεχτεί πλέον ρατσιστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς

Την παρέμβαση του Βαρβασιακού Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Ομίλου Μικρασιατών Χίου, προκάλεσαν, δημοσιεύματα περί δράσης συμμοριών ανηλίκων στην περιοχή, με αποτέλεσμα ολόκληρος ο προσφυγικός συνοικισμός να στοχοποιείται αδίκως.

Σε ανακοίνωσή του ο Βαρβασιακός επισημαίνει ότι, εκτός του γεγονός ότι δεν έγινε καμία επίσημη καταγγελία, τα δημοσιεύματα τοπικού site, είναι αστήριχτα προσπαθώντας να παρουσιάσουν έναν διαπληκτισμό παιδιών ως… δράση συμμοριών ανηλίκων.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για κιτρινισμό και όχι για δημοσιογραφία, προτρέποντας τους γράφοντες, να ασχοληθούν με τα μεγάλα ζητούμενα του προσφυγικού συνοικισμού.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα σε τοπικά site για ξυλοδαρμό ανηλίκου στο Βαρβάσι από συμμορία ανηλίκων και ότι οι κάτοικοι της περιοχής βεβαιώνουν ότι τα γεγονότα αυτά γίνονται συχνά.

Δεν μπήκαν στον κόπο να διερευνήσουν το γεγονός, ούτε υπήρξε επίσημη καταγγελία από κάποιον γονέα, αν ίσχυαν οι συκοφαντίες του εν λόγω δημοσιεύματος. Αυτό λέγεται κιτρινισμός κι όχι δημοσιογραφία.

Τόσο μεγάλος ήταν ο ζήλος τους να διαλευκανθεί το «έγκλημα» και να πιαστούν «οι δράστες» ώστε προώθησαν την συγκεκριμένη ανάρτηση και σε site της Αθήνας.

Το ΔΣ συμβούλιο του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίασή του ανακοινώνει τα εξής:

Είναι λυπηρό φαινόμενο να χαρακτηρίζει κάποιος 14χρονα παιδιά συμμορία τόσο εύκολα και χωρίς αποδείξεις.

Δεν αρέσει σε κάποιους το γεγονός ότι ακόμα στο ΒΑΡΒΑΣΙ τα παιδιά παίζουν στις γειτονιές και δεν κάθονται μέσα στο σπίτι με τα κινητά και τους υπολογιστές.

Ξεχνάνε κάποιοι ότι στο ΒΑΡΒΑΣΙ οι άνθρωποι αγωνίζονται για να επιβιώσουν και ίσως δεν έχουν ούτε υπολογιστές ούτε ΤΑBLET.

Ξεχνάνε κάποιοι τα δικά τους παιδικά χρόνια.

Δεν αρέσει προφανώς σε κάποιους ότι στο ΒΑΡΒΑΣΙ δραστηριοποιούνται δύο σύλλογοι με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Παιδιά 14χρονα τα οποία έπαιζαν και ενδεχομένως να είχαν μεταξύ τους κακή συμπεριφορά (bullying) δεν τα στιγματίζουμε τόσο εύκολα.

Ας ασχοληθούν τα ΜΜΕ με τις γειτονιές οι οποίες διαχρονικά είναι εγκαταλειμμένες. Το γεγονός ότι όλα τα πεζοδρομία είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα και οι άνθρωποι (ειδικά οι ηλικιωμένοι) δεν μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια (από ΒΑΡΒΑΣΙ προς την πόλη) δεν ενόχλησε κανέναν.

Τέλος επειδή οι πρόγονοι μας όταν ήρθαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία βίωσαν ρατσισμό (δεν θα ξεχάσουμε την έκφραση τουρκόσποροι) δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοια προσβλητικά και ρατσιστικά δημοσιεύματα στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ