10.6.2015 11:11

Ύστατη προσπάθεια του Δήμου για την απόκτηση της κυριότητας τριών ακινήτων

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στον Άρειο Πάγο τελικά προσφεύγει ο Δήμος Χίου διεκδικώντας από το Νοσοκομείο την κυριότητα τριών κτηρίων των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ουσιαστικά πρόκειται για τρία ακίνητα, το «Παπαπαντελίδικο», το ακίνητο της οδού Ιωάννου Χρήστου και το «Καταδυτικό».

Η απόφαση του Εφετείου

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης τόσο πρωτόδικα όσο και σε επίπεδο Εφετείου η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Δήμο Χίου, αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το κτίριο ανήκει στο «Σκυλίτσειο» το οποίο αναγνωρίζεται ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης των τριών ακινήτων.

Τελευταία ελπίδα

Αν και μετά τις δύο αποφάσεις, οι ελπίδες για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είναι ελάχιστες, η χθεσινή Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να διεκδικήσει για τελευταία φορά τα τρία ακίνητα.

Έτσι η απόφαση προβλέπει τον ορισμό δικηγόρου με το ποσό των 1.200 ευρώ και τον ορισμό δυο δικαστικών επιμελητών που θα επιδώσουν την αίτηση ανακοπής της απόφασης του Εφετείου μέχρι ο Άρειος Πάγος να αποφανθεί οριστικά για το ποιος είναι ιδιοκτήτης των ακινήτων.

«Τα πράγματα είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένα. Οι ελπίδες να αλλάξει η απόφαση του Εφετείου είναι ελάχιστες όμως θα πρέπει να οδηγήσουμε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Ουσιαστικά αυτό το οποίο θα εξετάσουν οι ανώτατοι Δικαστές είναι αν η δίκη του Εφετείου έγινε όπως έπρεπε. Δεν πρόκειται να υπεισέλθουν στις λεπτομέρειες της υπόθεσης», εξήγησε ο κ. Γδύσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ