15.10.2015 15:16

Τζιχάντ από τους Πυργούσους

ΑΠΕΙΛΟΥΝ «ΜΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ» ΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΚΟ ΛΑΓΚΑΔΙ

Mε το χέρι στη… σκανδάλη είναι οι Πυργούσοι, που βγάζουν καπνούς από τα αυτιά, όταν ακούνε τις λέξεις βοσκός και  κοπάδι.

Το τοπικό συμβούλιο διαμηνύει στη δημοτική αρχή ότι δεν θα επιτρέψει να εγκατασταθεί πάλι κοπάδι κτηνοτρόφου στην περιοχή "Κακό Λαγκάδι" στα Δότια. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας διερεύνησε  κάποιες αρχικές φήμες και διαπίστωσε ότι έχει προγραμματισθεί η εγκατάσταση του  κοπαδιού στην περιοχή. Έφερε το θέμα στο τοπικό συμβούλιο και  με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την εγκατάσταση, επειδή έχει άσχημη εμπειρία από την πρώτη φορά που εγκαταστάθηκε στο χώρο ο ίδιος τσοπάνης.
Όχι στα βοσκοτόπια
«Έχουμε αποφασίσει να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση του. Το δεχθήκαμε πρώτη φορά πριν από 3 χρόνια, όταν μας ζητήθηκε με τη δικαιολογία της καταστροφής των τότε βοσκότοπων της κεντρικής Χίου από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2012. Ο λόφος είναι χαρακτηρισμένος βοσκότοπος, αλλά η μάντρα είναι μέσα σε ιδιωτικές εκτάσεις», δηλώνει ο πρόεδρος κ. Ηλίας Παπαδόπουλος.

«Στη συνέχεια έφεραν μετά  κι’ άλλο κοπάδι, υποτίθεται προσωρινά,  το οποίο  έμεινε στην περιοχή όλο το χειμώνα και κατάστρεψε  πολλές  καλλιέργειες. Το Κακό Λαγκάδι είναι συνέχεια από τον κάμπο των Δοτιών, που είναι η πιο παραγωγική περιοχή του νησιού σε μαστίχι. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί και αυτή», προσθέτει και καταλήγει δηλώνοντας ότι εδώ και μήνες προσπαθούν αν έρθουν σε συνεννόηση με την αρμόδιο αντιδήμαρχο Β. Ποταμούση και αυτό δεν είναι εφικτό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ