29.10.2013 12:05

Το τζάμπα… πέθανε

ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ «ΛΑΘΟΣ» ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

Σχεδόν οι μισοί «τζαμπατζήδες» έσπευσαν στις δημοτικές υπηρεσίες  με διορθωτικές δηλώσεις τους να υποβάλλουν τα σωστά τετραγωνικά των ιδιοκτησιών που δήλωναν στη ΔΕΗ.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη ότι περίπου 6.000 συμπολίτες μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάτω από το τραπέζι ή έχοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πλήρωναν μηδενικά τέλη στην ΔΕΗ κι ύστερα από τις προσπάθειες του Δήμου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, μετά από λίγους μήνες από τους 6.000 που δεν πλήρωναν , έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία  2.500 αιτήσεις τροποποίησης του συντελεστή.

Αλλάζουν και τους συντελεστές

Να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της ΔΕΗ με τη λανθασμένη επιβολή του τέλους ακινήτων προσπαθούν στον Δήμο Χίου, αποφασίζοντας να ισχύει για όλο το νησί η τιμή των 3 ευρώ ανά τετραγωνικό κι αυτό να χρεώνεται για όλους από τη ΔΕΗ κι όχι άλλοι καταναλωτές να πληρώνουν 5 ευρώ άλλοι 3 και άλλοι τίποτα.

Το ζήτημα είχε προκύψει μετά από εκατοντάδες παράπονα δημοτών την Αμανή αλλά και στα Νοτιόχωρα οι οποίοι παραπονούνταν πως η ΔΕΗ τους χρέωνε τέλος ακινήτων 5 ευρώ ανά τετραγωνικό, «φουσκώνοντας» υπερβολικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Παρασκευής όπου οι σύμβουλοι ασχολήθηκαν και με  την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΤΑΠ (Τέλους Ακίνητης Περιουσίας).

Η υπηρεσία του Δήμου Χίου πρότεινε να ισχύει για όλο το νησί ενιαίος συντελεστής για το ΤΑΠ και τον όρισε στα 0,30 κατά μέσο όρο, κάτι που σημαίνει ότι ένα σπίτι 100 τ.μ. θα πληρώνει τον χρόνο ΤΑΠ  15 ευρώ.

Μετά από παρέμβαση των συμβούλων της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε ο συντελεστής στο χαμηλότερο νόμιμο όριο, 0,25 κι εκεί έμεινε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ