17.6.2015 11:39

«Τσουνάμι» αποχωρήσεων από το Δημόσιο για να προλάβουν τα όρια συνταξιοδότησης

60.000 υπάλληλοι αναμένεται να καταθέσουν μαζικά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τις σχετικές αιτήσεις

Τουλάχιστον 60.000 υπάλληλοι του Δημοσίου έχουν σπεύσει να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης και αναμένεται να καταθέσουν μαζικά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τις σχετικές αιτήσεις για να βγουν στη σύνταξη, θέλοντας να προλάβουν την... "απειλή" της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης.

Οι δρομολογούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης έχουν προκαλέσει αυτό το νέο κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων από το Δημόσιο και για του λόγου το αληθές μόνον τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν κατατεθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης με παράγοντες των υπουργείων να εκτιμούν και παράλληλα να προειδοποιούν πως αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες καθώς συνολικά περίπου 60.000 υπάλληλοι του Δημοσίου έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα σύνταξης.

Ανάλογο φαινόμενο αναμένεται να υπάρξει και σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς σχεδόν 150.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και ουσιαστικά η αύξηση των ορίων τους ωθεί στην έξοδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ