27.3.2013 15:40

Τρώει τα λεφτά του στα Δικαστήρια

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Σε σαράκι που κατατρώει τα οικονομικά του Δήμου σε μια περίοδο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα, τείνουν να μετατραπούν οι αυθαίρετες αποφάσεις προηγούμενων δημάρχων για προσλήψεις προσωπικού και οφειλές σε τρίτους ,που παίρνουν το δρόμο των δικαστικών αιθουσών μια προς μία, ζητώντας να πληρωθούν.

Ντουζίνα

Δεν είναι μια ή δυο, αλλά δώδεκα τέτοιες περιπτώσεις που κλήθηκε να εξετάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Τα μέλη της καλούνται να ορίσουν δικηγόρους που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου απέναντι σε επαγγελματίες (Βενζινοπώλες, εμπόρους, προμηθευτές κ.λπ.) ή ακόμη και σε ιδιώτες που διεκδικούν δεδουλευμένα και προμήθειες που δεν φαίνονται πουθενά, αλλά έγιναν με εντολή πρώην δημάρχων.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν και εκείνη που αφορούσε τον Ζ.Α. ο οποίος ζητά δεδουλευμένα ως απασχολούμενος στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης από το 2008, αλλά η πρόσληψη του δεν φαίνεται πουθενά!

Καμπανάκι από τους υπαλλήλους

Αθροιστικά οι πιστώσεις που απαιτούνται να δαπανήσει ο Δήμος Χίου για την εκπροσώπηση του σε δικαστικές αίθουσες για ανάλογες περιπτώσεις συμπληρώνουν ένα αξιοσέβαστο ποσό.
«Είναι σχεδόν η μισή ΣΑΤΑ» ανέφερε υψηλόβαθμος δημοτικός υπάλληλος, για να συμπληρώσει ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Π. Πεντάκης πως: «Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση και να αναζητηθούν και να καταλογιστούν ευθύνες».

Ώρα ευθυνών

Τον καταλογισμό ευθυνών στους αιρετούς που προξένησαν αυτή την κατάσταση κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα ζήτησε ο Γ. Χαλλιορής υποστηρίζοντας πως για το σκοπό αυτό υπάρχει αρμόδια επιτροπή στη Μυτιλήνη.

Εξετάζονται

Ο Πολ. Λαμπρινούδης ξεκαθάρισε ότι κάθε περίπτωση εξετάζεται, ωστόσο ο ίδιος δείχνει να παρέχει πίστωση χρόνου στις Υπηρεσίες προκειμένου να δουν τι άλλο μπορεί να γίνει.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ