25.7.2016 13:08

Τρία τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς

ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΟ 21 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΜΕ 50 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανεξέλεγκτη και ενισχυόμενη διαρκώς από τους ανέμους μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Χίο στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από πεζοπόρο τμήμα της Αθήνας ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιπλέον ενίσχυση με οχήματα και πυροσβέστες το βράδυ της Δευτέρας.

Τα μέτωπα

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη και τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι 3. Το πρώτο και περισσότερο επικίνδυνο είναι στην περιοχή από Βέσσα προς Άγιο Γεώργιο Συκούση, το δεύτερο από Βέσσα με κατεύθυνση τα Αρμόλια αλλά μακριά από το χωριό και το τρίτο στην περιοχή Κέρος κοντά στο Πυργί.

Τις επίγειες δυνάμεις επικουρούν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα Kamov της Χίου και της Σάμου καθώς και 2 Canadair.

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε καταφέρει να μην υποστούν ζημιές οι οικισμοί. Όμως ο αέρας δημιουργεί συνεχώς αναζωπυρώσεις», δήλωσε από το μέτωπο της πυρκαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης την ώρα που ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς βρίσκεται στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου όπου πλησιάζει η πυρκαγιά.

Οι δυνάμεις

Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ στο σημείο βρίσκονται 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 33 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 υδροφόρες. Επίσης αναχώρησαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία 21 οχήματα με 50 πυροσβέστες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ