19.10.2015 17:59

Τρέχουν τον Δήμο στο Συνήγορο του Πολίτη

ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ

Τo είπε και το έκανε η διοίκηση του Συλλόγου των Ταμπάκικων.  Κατάγγειλε το Δήμο Χίου στον Συνήγορο του Πολίτη για δεύτερη φορά. Στο υπόμνημα που κατέθεσε ζητά  να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ με την οποία έχει κριθεί παράνομος ο εγκιβωτισμός του χείμαρρου Κάντηλα και επιβάλλεται η αφαίρεση κάθε τσιμέντινης κατασκευής από την κοίτη του.

Από το Δήμο ζητά δύο ενέργειες. Να αρχίσει η διαδικασία της οριοθέτησης του και να επισκευαστούν τα ετοιμόρροπα τοιχογύρια. Η αποτύπωση και η οριοθέτηση του χείμαρρου και των παρόχθιων περιοχών έχει αποφασισθεί αλλά έχει παγώσει από τη Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη.

Η αποτύπωση του χείμαρρου και των παρόχθιων εδαφών του θα επιτρέψει στη δημοτική αρχή να κατασκευάσει σωστά τα έργα προστασίας της περιοχής και του θαλάσσιου χώρου της εκβολής του, από τις πλημμύρες και τα απόβλητα του αποχετευτικού δικτύου.

«Τα πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί μετά το σκεπασμένο χώρο, δεν συγκρατούν τα φερτά υλικά, το αποχετευτικό δίκτυο είναι διάτρητο», τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Λάμπρος.

Τα τοιχογύρια

Ο σύλλογος επαναφέρει στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα των ετοιμόρροπων πετροντούβαρων. Απαιτεί από το δήμο να επισκευάσει έγκαιρα τα  δημοτικά κτήματα και να υποχρεώσει του ιδιώτες να αποκαταστήσουν τα δικά τους.

Ο Ι. Λάμπρος ελπίζει τα επόμενα ξεμπαζώματα να μην αφεθούν και πάλι στη φιλοπατρία των κατοίκων της περιοχής, όπως  συνέβη το 2012…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ