5.10.2015 11:22

Τρέχει το νερό στ’ αυλάκι του... Παρθένη

ΟΜΑΛΟΠΟΙEIΤΑΙ Η ΡΟΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του 1ου τμήματος του δρόμου παράκαμψης στον χείμμαρο Παρθένη. Η ροή της  χρηματοδότησης είναι πλέον ομαλή, ο δήμος έχει καταβάλλει τα οφειλώενα στην ανάδοχο εταιρεία και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης, εκτιμά ότι σύντομα οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν.

Οι προοπτικές χρηματοδότησης έως το τέλος του χρόνου είναι καλές, έως τώρα έχουν απορροφηθεί  γύρω στις 500 χιλ. ευρώ και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, αναμένεται ότι θα απορροφηθούν γύρω στα 2 από τα 4 εκ. του συνολικού προϋπολογισμού των εργασιών.

«Τώρα δεν χρωστάμε τίποτα. Αν όλα πάνε καλά στη Διαχειριστική Αρχή,  πιστεύω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ενταχθεί η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του στο επόμενο ΕΣΠΑ, επειδή είναι μεγάλο έργο», συμπληρώνει με αισιοδοξία.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τονίζει ότι οι εργασίες δεν είχαν σταματήσει ολοκληρωτικά και  τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντατικοποιηθεί.

« Τους είχαμε απαγορεύσει  να σταματήσουν εντελώς, επειδή οι εργασίες  γίνονται μέσα στον ποταμό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με τις βροχές να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στις γειτονικές  περιοχές. Συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η ρευστότητα έχει αποκατασταθεί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ