2.2.2017 10:25

Τούρκοι τουρίστες, οι καλύτεροι «πελάτες» του ελληνικού τουρισμού

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το προφίλ των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα «Ποιος είναι ο πελάτης μας;» που παρουσίασε ο επιστημονικός διευθυντής του SETE Intelligence δρ. Άρης Ίκκος στο 14ου Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στις 19-20 Οκτωβρίου 2015.
Η έρευνα αποτυπώνει το προφίλ του ελληνικού τουρισμού στις 15 κύριες ευρωπαϊκές αγορές από τις προέρχονται άνω του 80% των ξένων επισκεπτών που φθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Τούρκοι είναι οι πιο εύποροι τουρίστες (μαζί με τους Γάλλους) των 15 χωρών που επισκέπτονται την Ελλάδα και παράλληλα είναι οι τουρίστες που ενδιαφέρονται περισσότερο για ψώνια.

Τα στοιχεία που αφορούν στους Τούρκους τουρίστες: 

– Οι πιο εύποροι Ευρωπαίοι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας (στοιχεία 2013) αποδεικνύεται πως είναι οι Γάλλοι και οι Τούρκοι καθώς το 71% από αυτούς προέρχεται από ανώτερα εισοδηματικά στρώματα. (Στοιχείο-έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως η χώρα προέλευσης που στέλνει στη χώρα μας τους αναλογικά φτωχότερους τουρίστες είναι η Γερμανία.)

– Για ψώνια ενδιαφέρονται κυρίως οι Τούρκοι (73%), ενώ δεν απασχολούν σχεδόν καθόλου τους Πολωνούς (11%) και τους Άγγλους (14%).

– Οι Τούρκοι εμφανίζονται να είναι εκείνοι που εκτιμούν περισσότερο απ’ όλους την ελληνική κουζίνα αφού, μεταξύ άλλων, επιλέγουν τη χώρα μας για την απόλαυση του φαγητού σε ποσοστό 78%.

– Η επίσκεψη σε αξιοθέατα και οι εκδρομές αρέσουν περισσότερο στους Ρώσους (66%), τους Γάλλους (64%) και τους Τούρκους (63%). Αντίθετα, παγερά αδιάφορους αφήνουν τους περισσότερους Σέρβους (τα προτιμά το 24%), τους Σκανδιναβούς (27%) και τους Άγγλους (28,5%).

-Λάτρεις της εξερεύνησης τοπίων εμφανίζονται οι Βέλγοι (81%), ενώ τους ακολουθούν από κοντά οι Ιταλοί (79%) και οι Τούρκοι (76%).

– Η ορειβασία και οι βόλτες στη φύση αρέσουν στους Ιταλούς (48%) και τους Πολωνούς (45%) και ελάχιστα στους Γερμανούς (15%) και τους Τούρκους (17%), που έρχονται για μπάνια στην Ελλάδα.

– Τα πάρτι προτιμούν περισσότερο οι Βέλγοι (38%), οι Ιταλοί (36%), οι Τούρκοι (33%) και οι Σέρβοι (32%).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ