29.1.2014 13:36

Τώρα και Δημοτικά ΚΕΠ Υγείας

ΤΑ 14 ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας φέρνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα ΚΕΠ Yγείας των δήμων θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Η πρώτη μεγάλη παρουσίαση του θεσμού αυτού θα γίνει από το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους 14 δήμους που ξεκινούν πιλοτικά τα ΚΕΠ Υγείας στις 4/2/2014 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Τα δημοτικά ΚΕΠ Υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν σε ήδη υπάρχουσες δομές των δήμων και με το ήδη υπάρχον προσωπικό μετά από ειδική εκπαίδευση, γεγονός που  θα διασφαλίσει και τη βιωσιμότητα του θεσμού στο βάθος του χρόνου

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ