29.7.2013 19:02

«Τόπος χωρίς προτάσεις»

Με μια επιστολή που αντικατοπτρίζει την αγωνία των μελών του ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος «ΕΛΙΞ» εκφράζει την απορία και τον προβληματισμό για το γεγονός της παντελούς απουσίας προτάσεων σε τοπικό επίπεδο, με αφορμή την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Η επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του «ΕΛΙΞ» Γιούλα Αργυρούδη, απέστάλλει στους τοπικούς βουλευτές, στον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.
Αναλυτικά αναφέρει:
"Μια μέρα πριν την κατάθεση προς ψήφιση ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου όπως αυτό που αφορά «Την απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού», αναρωτιόμαστε αν η Χίος δια των εκπροσώπων της έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα  για το σημαντικό αυτό θέμα.
Ένα πρόγραμμα ,που θα προβλέπει την  ανάπτυξη εκείνων των τουριστικών επενδύσεων που θα αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα  για την τοπική οικονομία,  που θα διασφαλίζει ωστόσο  το περιβάλλον, και θα αναδεικνύει την μοναδικότητα της κοινωνικής και πολιτιστικής  ταυτότητας του τόπου μας.  Ένα  πρόγραμμα που δεν θα ακολουθεί τα ξεπερασμένα και αποτυχημένα εν πολλοίς τουριστικά προγράμματα, αλλά θα προηγείται των εξελίξεων στο χώρο, θα προβλέπει , θα είναι προϊόν σημαντικής έρευνας από ειδήμονες του χώρου και θα αποτελεί τομή για την αειφόρο ανάπτυξη της Χίου.
Αναρωτιόμαστε αν έχετε οργανώσει τις δομές εκείνες που θα προασπίσουν το περιβάλλον, που δεν θα αλλοιώσουν την φυσιογνωμία   του τόπου και δεν θα υποβαθμίσουν  περαιτέρω την ποιότητα της ζωής μας.
Αναρωτιόμαστε, αν  εγγυάται η συντεταγμένη Πολιτεία, ότι,  δεν θα πληγεί  περισσότερο το ήδη τραυματισμένο τοπίο, ότι,  δεν θα δοθεί άφεση αμαρτιών σε παρανομίες του παρελθόντος,  ότι , τέλος  σχεδιάζει την ανάπτυξη αυτού του τόπου με το βλέμμα στο μέλλον και όχι προσβλέποντας σε βραχυπρόθεσμα οφέλη".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ