10.2.2017 9:46

«Τοπικο αστυνόμο» με κονκάρδα στα νησιά του Β. Αιγαίου τοποθετεί το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Με το θεσμό του «τοπικού αστυνόμου» προσπαθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καλύψει το κενό σε περιοχές που δεν έχουν αστυνομικό τμήμα ή σταθμό.Ο αστυνομικός αυτός, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα φέρει κονκάρδα στο πέτο και εκτιμάται ότι θα είναι ο σύνδεσμος της τοπικής κοινωνίας με την αστυνομία.Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, σε απομακρυσμένες περιοχές των περιφερειών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τη στέγαση και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των 32 «τοπικών αστυνόμων» θα αναλαμβάνουν οι δήμοι στους οποίους θα τοποθετηθούν.
Οι αρμοδιότητές του τοπικού αστυνόμου θα είναι: 
1. Να επιλαμβάνεται και να διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας συνδρομή της υπηρεσίας αν υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης των αιτημάτων

2. Θα ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και θα συλλέγει στοιχεία μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες

3. Θα ενημερώνει άμεσα τον διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επειγούσης φύσεως και θα λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπισή του

4. Θα υποβάλει καθημερινά αναφορά για το τι συνέβη το προηγούμενο 24ωρο

5. Θα ενημερώνει τους πολίτες για τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που αφορούν την ΕΛΑΣ

6. Θα αναπτύσσει επαφές και πρωτοβουλίες με την τοπική κοινωνία για τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ