8.8.2012 0:01

“Too Bad” για όσους δεν είχαν ασφαλίσει περιουσίες (BINTEO)

 

Την ανάγκη άμεσου συντονισμού των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ειδικότερα της Πολιτικής της Προστασίας, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον «π» ο δήμαρχος Οινουσσών και εφοπλιστής Ευάγγελος Αγγελάκος, που παρακολούθησε τον συντονισμό των πυροσβεστικών επιχειρήσεων, με το κινητό τηλέφωνο ανά χείρας σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωσταράκο.

«Έστειλα το κότερό μου να πάρει τις καλόγριες»

Όπως είπε ο ίδιος ο Δήμος Οινουσσών αντιπάλεψε την πυρκαγιά με όσες δυνάμεις είχε ενώ ανέφερε ότι όλοι οι κάτοικοι ρίχτηκαν στη μάχη κατά της φωτιάς με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. Μάλιστα θέλοντας να δείξει ότι ο ίδιος δεν έμεινε αδρανής μπροστά στη διαδικασία τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εγώ έστειλα μέχρι και το κότερό μου να πάρει τις καλόγριες από το μοναστήρι, αλλά δεν μπορούσαν να κατέβουν στην παραλία».

«Ας είχαν κάνει ασφάλεια περιουσίας»

Κατηγορηματικός την ίδια ώρα ήταν σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις όσων έχασαν περιουσίες, χωράφια ή ζωντανά λέγοντας ότι θα έπρεπε να τα είχαν ασφαλίσει.

«Too Bad», που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Εγώ αν έχω ένα σπίτι και το έχω ασφαλίσει, γιατί ο πολίτης να πληρώνει εμένα ή τον καθένα και την περιουσία που έχασα; Να είχαν φροντίσει να τα ασφαλίσουν», είπε σε καυστικό τόνο ο κ. Αγγελάκος, μη αφήνοντας εξαρχής περιθώρια σε όσους ζητήσουν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ