Κοινωνία

8/6/15 10:14

τελ. ενημ.: 8/6/15 10:14

Τον Μάιο ήρθαν 5718 παράτυποι μετανάστες στα ελληνικά νησιά

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση των αρμοδίων αρχών το σύνολο των ατόμων που αποβιβάστηκαν παράνομα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στην διάρκεια του περασμένου μήνα έφθασε τις 5.718.

Με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίζονται οι αποβιβάσεις τον μήνα Ιούνιο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα έφθασαν στα νησιά Κω και Φαρμακονήσι, συνολικά 131 παράτυποι αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, σαράντα έξι (46) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα επί της προβλήτας του Φαρμακονησίου. Άλλοι  σαράντα τρεις (43) εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στις βορειοανατολικές ακτές του ίδιου νησιού. Τέλος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και συνελήφθησαν άλλα 42 άτομα.

Οι λιμενικές αρχές των νησιών βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν εκτιμήσεις και πληροφορίες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η αυξημένη ροή των αφίξεων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση