10.11.2022 13:29

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή για την 11η Νοεμβρίου

Συμπληρώνονται φέτος 110 χρόνια από την ιστορική εκείνη μέρα που απελευθερώθηκε το νησί μας από τον τουρκικό ζυγό. Ήταν Κυριακή 11 Νοεμβρίου του 1912 ανήμερα της εορτής των πολιούχων της Χίου Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, όταν μοίρα ελληνικών πλοίων έκανε απόβαση στην περιοχή του Κονταρίου. Οι Τούρκοι αντέδρασαν, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον ελληνικό στρατό, ο οποίος ύστερα από μεγαλειώδη προσπάθεια τους ανάγκασε σε υποχώρηση.

Από τότε κάθε χρόνο τιμούμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν με περισσή αυτοθυσία και πατριωτισμό για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας.

Ας παραδειγματιστούμε από την αποφασιστικότητα, την αυταπάρνησή τους, αλλά και το σεβασμό και την αγάπη τους προς την πατρίδα, για μία κοινωνία ανθρώπινη, που με ομοψυχία προχωράει προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Μετά την Λέσβο, την Ικαρία και τη Σάμο έρχεται η σειρά του ηρωικού μας νησιού να γιορτάσει με λαμπρότητα την απελευθέρωσή του. Όλο το Βόρειο Αιγαίο ενωμένο στέλνει ισχυρό μήνυμα σε όλους όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας.

 

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Χιώτες και Χιώτισσες!
Χρόνια Πολλά στο νησί μας!
Χαίρε Χίος Ελευθέρα!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ