27.1.2019 18:08

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι αποφάσεις για το Σαραπιό

Κλειστός θα συνεχίσει να παραμένει ο δρόμος προς Καρδάμυλα

Την παρέμβαση του παραρτήματος Βορείου Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, απόφασισε με εισήγηση και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από το ημιτελές φράγμα του Σαραπιού να τεθούν υπόψη των μηχανικών του Τ.Ε.Ε. προκειμένου να αποφανθούν για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο έργο ώστε να μην υπάρξει ποτέ αντίστοιχο πρόβλημα στο μέλλον.

Έτσι πρώτα θα πρέπει να γνωμοδοτήσει το Τ. Ε. Ε., κάτι που αναμένεται να γίνει το πρωί της Δευτέρας και στη συνέχεια, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα αποφανθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τις οριστικές αποφάσεις.

Στην ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκε και η πρόταση Δήμου και Περιφέρειας για ελεγχόμενη διέλευση των οχημάτων, με αποτέλεσμα ο δρόμος προς Καρδάμυλα, να συνεχίζει να παραμένει κλειστός μέχρι νεοτέρας. 

Όπως πάντως μετέδωσε από το πρωί της Κυριακής το politischios.gr, ναι μεν η στάθμη του νερού υποχώρησε κατά μισό μέτρο, ωστόσο ο κίνδυνος διάβρωσης του σώματος του ημιτελούς έργου με συνέπεια την ολική κατάρρευση του, παραμένει υπαρκτός και υψηλός αν δεν αδειάσει τελείως το φράγμα και δεν παρθούν μέτρα ώστε να μην ξαναγεμίσει στο μέλλον. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ