31.5.2021 20:41

Το μεγάλο «όχι» των κατοίκων της Χίου στο Θόλος

Με την ανάρτηση ενός μεγάλου «όχι» στον χώρο όπου το Υπουργείο Μετανάστευσης επιχειρεί να εγκαταστήσει ελεγχόμενη δομή υποδοχής, ταυτοποίησης και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, κάτοικοι της Συκιάδας, της Λαγκάδας, των Καρδαμύλων και του Βροντάδου, έδωσαν το πρώτο στίγμα των προθέσεών τους, δηλώντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκτέλεση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Σχηματίζοντας ένα μεγάλο «όχι» στην περιοχή του Θόλους, κάτοικοι και αιρετοί, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, απέναντι στον σχεδιασμό για νέα δομή, τη στιγμή που οι πληροφορίες ότι επίκειται παρέμβαση μηχανημάτων ιδιώτη εργολάβου εντός των ημερών για χωματουργικές εργασίες, ολοένα και πληθαίνουν.

Στο σημείο, βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Γιάννης Καραβασίλης και Μάρκος Σκούφαλος, εκπρόσωποι της επιτροπής αιρετών και κατοίκων της Χίου καθώς και κάτοικοι των άμεσα θιγομένων περιοχών.

Οι κάτοικοι μάλιστα, αποφάσισαν την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης στις 17:30 του Σαββάτου στην περιοχή του Θόλους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ