16.1.2023 6:30

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κόβει την πίττα του

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, στις 7 το απόγευμα ελάτε στο καφέ Ρόδι να κόψουμε την πίτα μας.

Θα έχουμε σπιτική βασιλόπιτα με αλεύρι ζέας, δίχως ζάχαρη αλλά γλυκιά, η οποία όμως θα είναι το πρόσχημα και μόνον για τη συνάντησή μας. Φλουρί δεν θα χει μέσα. Αντί για φλουρί, θα σας μοιράσουμε από ένα μανταρίνι χιώτικο, που θα μας προσφέρει η πιστοποιημένη παραγωγός χιώτικου μανταρινιού από τον Κάμπο, Αννέζα Κλούβα, την οποίαν ευχαριστούμε πολύ. 

Όποιος/α βρει τα περισσότερα κουκούτσια στο μανταρίνι του/της, θα κερδίσει το δώρο του φλουριού, που είναι ένα βιβλίο Σήματα Εσπεριδοειδών Χίου, του Γιώργου Μουτσάτσου, εκδ. Πελινναιο 2005.

Αν έχουμε ισοβαθμίες, θα λάβουν βιβλία όλοι που θα έχουν τον ίδιο μέγιστο αριθμό κουκουτσιών.

Άλλοι λοιπόν δεν προτιμούν το απαράμιλλου αρώματος και γεύσης χιώτικο μανταρίνι επειδή ακριβώς έχει πολλά κουκούτσια, εμείς θα το τιμήσουμε μαζί με τα κουκούτσια του.

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος κ πολιτισμού Χίου είναι ένας οργανισμός παραγωγής δημιουργικής σκέψης κ δράσεων για το νησί της Χίου.

Έχουμε πολλά ανοιχτά πρότζεκτ, όπως την Ομάδα Καταγραφής Προφορικής Ιστορίας, τον Μεγάλο Πολιτιστικό Περίπατο Χίου, το Ανοιχτό Μουσείο Χίου, το Γεωπάρκο Χιου, αλλά και πολλές ιδέες για δράσεις και παραγωγές, σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους, καλλιτέχνες κ ερευνητές της Χίου, που ασπάζονται τις αρχές του ΕΠΠΟΧΙ όσον αφορά στην προστασία κ την ανάδειξη του φυσικού κεφαλαίου και της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού μας.

Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών ζητάμε την συμμετοχή σας κ την υποστήριξή σας.

Ελάτε λοιπόν στο καφέ Ρόδι την Παρασκευή, να συζητήσουμε πώς βιώσαμε τις δράσεις που οργανώσαμε ως τώρα αλλά κ να σχεδιάσουμε τις επόμενες, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που τιμούν τη φύση κ τον πολιτισμό του νησιού μας. Διότι: 

Όλοι μαζί είμαστε το ΕΠΠΟΧΙ. 

Σαν τα κουκούτσια από το φλουρί το μανταρίνι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ