6.12.2012 9:24

Τίτλοι τέλους για το REX

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και κυρίως αρνητικά για την επισκευή, ανάδειξη και αξιοποίηση του REX μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica.
 
Τα χρονικά περιθώρια που στενεύουν και ο υψηλός προϋπολογισμός του έργου που εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον το 30% , λειτουργούν αποτρεπτικά για την εξεύρεση ενός πιθανού επενδυτή.
 
«Ποιος θα έρθει σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αυτή τη συγκυρία συνολικά και θα επενδύσει για το REX τόσα πολλά χρήματα;»
 
Αυτός ο προβληματισμός είναι διάχυτος στους κόλπους του Δήμου Χίου που βλέπουν μοναδική ελπίδα ή να μειωθεί το κόστος των εργασιών ή να περιοριστεί η έκταση τους έτσι ώστε μειώνοντας τον αρχικό προϋπολογισμό να μειωθεί και το αντίστοιχο κόστος της επένδυσης για τον ιδιώτη.
 
Όλα αυτά βέβαια είναι ασκήσεις επί χάρτου γιατί στην πραγματικότητα το μόνο δεδομένο είναι πως αν δεν υποβληθεί ενδιαφέρον για να «περπατήσει» το πρόγραμμα μέχρι το Μάρτιο, τότε για το REX θα πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ