6.12.2012 9:24

Τίτλοι τέλους για το REX

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και κυρίως αρνητικά για την επισκευή, ανάδειξη και αξιοποίηση του REX μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Jessica.
 
Τα χρονικά περιθώρια που στενεύουν και ο υψηλός προϋπολογισμός του έργου που εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον το 30% , λειτουργούν αποτρεπτικά για την εξεύρεση ενός πιθανού επενδυτή.
 
«Ποιος θα έρθει σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης, με αυτή τη συγκυρία συνολικά και θα επενδύσει για το REX τόσα πολλά χρήματα;»
 
Αυτός ο προβληματισμός είναι διάχυτος στους κόλπους του Δήμου Χίου που βλέπουν μοναδική ελπίδα ή να μειωθεί το κόστος των εργασιών ή να περιοριστεί η έκταση τους έτσι ώστε μειώνοντας τον αρχικό προϋπολογισμό να μειωθεί και το αντίστοιχο κόστος της επένδυσης για τον ιδιώτη.
 
Όλα αυτά βέβαια είναι ασκήσεις επί χάρτου γιατί στην πραγματικότητα το μόνο δεδομένο είναι πως αν δεν υποβληθεί ενδιαφέρον για να «περπατήσει» το πρόγραμμα μέχρι το Μάρτιο, τότε για το REX θα πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ