11.10.2016 15:43

Της πήραν τη σύνταξη... ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 60 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Τα όρια της ανοχής και της αντοχής της κοινωνίας έχει προ πολλού ξεπεράσει η πολιτική της κυβέρνησης και η απαράκλητη επιλογή της εφαρμογής των περικοπών σε συνταξιούχους και μισθωτούς, την ώρα που η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και η φοροδιαφυγή οργιάζουν σε όλη τη χώρα. Πόσα συμβαίνουν εξάλλου καθημερινά προκαλώντας φρενίτιδα στην κοινωνία είτε αναφερόμαστε στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας που ξεκίνησαν, είτε στις συντάξεις που μηδενίζονται, είτε στις δεκάδες επιχειρήσεις που η κυβέρνηση με τις πολιτικές της εξαφανίζει.

60 ευρώ το μήνα! 

Η συνταξιούχος χηρείας περίμενε τον ταχυδρόμο να της δώσει τη σύνταξη, όπως κάθε μήνα, όταν διαπίστωσε ότι το ποσό που περιελάμβανε αυτή ανέρχονταν στα 60 ευρώ! Η πρώτη εντύπωση της ίδιας ήταν πως κάποιος της κάνει πλάκα...

Δυστυχώς όμως δεν επρόκειτο για χοντρό αστείο, αλλά για την χοντροκομμένη πολιτική απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου που καταδικάζει τους συνταξιούχους να πεινάσουν, φτωχοποιώντας τους εν μια νυκτί.

Όπως προκύπτει μετά την απόφαση του υπουργού και χωρίς καμιά πρώτιστη ειδοποίηση ή προειδοποίηση για τους συνταξιούχους, κόβεται η επικουρική σύνταξη και αναδρομικά το κράτος εισπράττει τα ποσά της σύνταξης που πληρώθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Έτσι, η σύνταξη των 480 ευρώ, μετατράπηκε σε σύνταξη των 60 ευρώ.

Τώρα το αν ο συνταξιούχος έχει άλλους πόρους, μπορεί ή δεν μπορεί να ζήσει, θα πεθάνει ή δεν θα πεθάνει από την πείνα, αυτό προφανώς κανέναν δεν ενδιαφέρει.

Πάντως η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως και άλλοι βρίσκεται σε απόγνωση.

Έρχεται αναμόρφωση

Το πιο απλό θα ήταν σε ένα κοινωνικό κράτος, να παρακρατούνταν κάθε μήνα για περισσότερο χρονικό διάστημα ένα συγκεκριμένο ποσό κι όχι μέσα σε 3 μήνες να γίνονταν γη αναδρομική επιστροφή.

Δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων αναφέρουν ότι ενδέχεται οι δόσεις να αυξηθούν από τρεις σε δώδεκα. Το υπουργείο οδηγείται σε αυτή τη λύση καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΤΕΑ διαπίστωσαν ότι λόγω των πολύ υψηλών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν στις επικουρικές συντάξεις και οι οποίες σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ξεπέρασαν το 45%, η αναδρομική παρακράτηση του επόμενου τριμήνου θα οδηγήσει σε σχεδόν μηδενική σύνταξη τους επόμενους 3 μήνες. Βέβαια οι "εγκέφαλοι" του υπουργείου προφανώς και δεν θα μπουν στη διαδικασία να απαντήσουν στο ερώτημα: "Και αυτόν τον μήνα τι γίνεται, πώς ζει κάποιος συνταξιούχος με προβλήματα υγείας και ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες με 60 ευρώ;"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ