10.6.2013 15:56

Της… Παιδιατρικής

Η ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τρέχουν και δε φτάνουν στο Νοσοκομείο μετά την γνωστοποίηση της κατάργησης μιας θέσης Παιδιάτρου και την ανακοίνωση της πρόσληψης ενός Αναισθησιολόγου.

Στο προσκήνιο

Στην ιατρική κοινότητα δημιουργήθηκε αναταραχή τόσο για την αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια του υπουργείου Υγείας που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, όσο και για τη στάση της Διοίκησης του Νοσοκομείου που ενώ γνώριζε, αποσιώπησε το ζήτημα και προχθές ακόμη (στον «π» της προηγούμενης Πέμπτης) υποστήριζε πως η κατάργηση της μιας θέσης Παιδιάτρου δεν είναι ούτε τόσο σημαντικό, ούτε και ανεπανόρθωτο πλήγμα για το «Σκυλίτσειο» και τη λειτουργία της Παιδιατρικής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Θ. Καρτάλης, μιλώντας στον «π»  χαρακτήρισε τελείως ακατανόητη και αυθαίρετη την κοινή υπουργική απόφαση που περικόπτει μια από τις οργανικές θέσεις Παιδιάτρων στο Νοσοκομείο και προσθέτει εκείνη του Αναισθησιολόγου, χωρίς να καταγράφεται τέτοια ανάγκη.

Στο παρασκήνιο

Στα πηγαδάκια του Νοσοκομείου κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια περί «φωτογραφικής προκήρυξης», αφού έλλειψη σε Αναισθησιολόγους δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια, στο «Σκυλίτσειο», παρά τη συνταξιοδότηση ενός εκ των Αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου. Η ίδια σχεδόν διαδικασία είχε προκληθεί και πριν λίγο καιρό, όταν γνωστοποιήθηκε ότι στο «Σκυλίτσειο» φθάνει και τρίτος (!) Ουρολόγος.
Το θέμα πήρε μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, που οδήγησαν τον ιδιώτη Αναισθησιολόγο  Π. Στεφάνου να κάνει σχετική διάψευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας: «Επειδή πολλοί από μας εξ΄ιδίων κρίνουν τα αλλότρια θέλω να τους διαβεβαιώσω και πάλι ότι δεν ενδιαφέρομαι να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Άλλωστε αν το ήθελα είχα πολύ καλύτερες προτάσεις από εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό της γαλλικής και της βελγικής κυβέρνησης. Τέλος θεωρώ κι εγώ και σαν γιατρός και σαν αντιδήμαρχος απαράδεκτο το κόψιμο της θέσης του παιδίατρου από το νοσοκομείο Χίου που σημαίνει ακύρωση της παιδιατρικής κλινικής που έγινε με τόσους αγώνες».

 

Πάλι εκ των υστέρων

Οι εξελίξεις και πάλι πρόλαβαν τα αργά έως ανύπαρκτα αντανακλαστικά της Διοίκησης του «Σκυλίτσειου» που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι αδυνατεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις, εμμένωντας σε συστάσεις περί του ποιος θα προβαίνει σε δηλώσεις…  Ωστόσο είναι προφανές ότι οι «σύμμαχοι της διοίκησης» εντός του Νοσοκομείου λιγοστεύουν, την ίδια ώρα που δυσχαιρένεται κατά πολύ η θέση του Παντ. Μπουμπάρη.

Τώρα… διεκδικούν!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σκυλίτσειου» πρόκειται να ξανασυνεδριάσει για το θέμα διατρανώνοντας στο υπουργείο τη διαφωνία του για την κατάργηση της θέσης του Παιδίατρου ζητώντας την επαναφορά στην προηγούμενη οργανική σύνθεση της συγκεκριμένης κλινικής. Μάλλον όμως είναι πολύ αργά για να μζέψουν τα ασυμάζευτα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ