6.11.2015 9:21

Την πόρτα εξόδου της Βιβλιοθήκης "βλέπει" ο Μ. Στάθης

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ «ΚΟΡΑΗΣ» ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

 
Από τις απαντήσεις που θα λάβει από το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί τελικά η παραμονή του Μανώλη Στάθη στη θέση του προέδρου του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης «Κοραής», με τον ίδιο να διατυπώνει σε διαβαθμισμένη επιστολή του προς τον Ν. Φίλη σειρά ζητημάτων αναφορικά τόσο με τη λειτουργία της όσο και προσωπικά θέματα που ίσως δεν του επιτρέψουν την παραμονή του στη θέση του προέδρου. 
Την ύπαρξη επιστολής επιβεβαίωσε ο κ. Στάθης που μιλώντας στον «π» επεσήμανε ότι πρόκειται κυρίως για προσωπικά θέματα. 
«Είναι δεδομένο ότι η θέση του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου είναι μία θέση άμισθη. Εγώ δεν έχω άλλη πηγή εσόδων από τη δουλειά μου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτή η θέση χρειάζεται έναν άνθρωπο που να είναι 10 ώρες την ημέρα μέσα στη βιβλιοθήκη. Αν ήταν μία βιβλιοθήκη όπως όλες οι άλλες που υπάρχουν στην Ελλάδα, η παρουσία του Προέδρου δεν θα ήταν απαραίτητη», εξήγησε ο κ. Στάθης ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν βασικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα η οικονομική υπηρεσία.  
Ερωτώμενος ευθέως για το αν προτίθεται να παραιτηθεί ο κ. Στάθης υπογράμμισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν το Υπουργείο κάνει όλες τια απαραίτητες κινήσεις, κάνοντας σαφές ότι ακόμα και σε περίπτωση παραίτησής του από τη θέση του προέδρου επιθυμεί να παραμείνει μέλος του εφορευτικού συμβουλίου. 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ