26.10.2015 16:25

Τιμή στον ποιητή Γ. Βερίτη από τη Μητρόπολη Χίου [ΦΩΤΟ]

Την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Χιώτη Χρισταινού λογοτέχνη Γ. Βερίτη (Αλέξανδρου Γκιάλα) τίμησε το Σαββατοκύριακο η Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Χριστού Βαρβασίου, όπου διηκόνησε ο αοίδιμος πατέρας του πατήρ Ιωάννης Γκιάλας, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός και τρισάγιο στον τάφο του παπά-Γιάννη.

Στην συνέχεια έγινε εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ Χίου με ομιλία από την κ.Μαρία Γιατράκου, Δρα Φιλολογίας, απαγγελίες ποιημάτων του Βερίτη, απόδοση τραγουδιών, προβολή βίντεο.

Ο Σεβ. Χίου κ.Μάρκος κλείνοντας την εκδήλωση χαρακτήρισε τον Βερίτη "άγιο της νεοελληνικής ποιήσεως" και σκυταλοδρόμο του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Στο τέλος της εκδηλώσεως προβλήθηκε βίντεο με μήνυμα του π.Ηλία Μαστρογιαννοπούλου.

Την Κυριακή τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τον Γ. Βερίτη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος της Αδελφότητος  "ΖΩΗ" Αρχ. Βασίλειος Μπλάνας, ενώ συλλειτούργησε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Αρχ. Νίκων Χαρέας, της αδελφότητος "ΣΩΤΗΡ".

Ο Σεβασμιώτατος Χίου κ.Μάρκος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετόνισε ότι το όραμα του Γ. Βερίτη ήταν "μια Ελλάδα του Χριστού". Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αρχών και πολλοί Χιώτες κυρίως νέοι. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ