15.7.2016 13:33

Τηλεόραση πληρώνουμε, εικόνα δεν έχουμε

Η ΕΡΤ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ… ΣΚΟΤΑΔΙ

Στα γρανάζια του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων υπαλλήλων της  κρατικής τηλεόρασης έχει μπλέξει το θέμα της κάκιστης  λήψης ψηφιακού σήματος των  καναλιών της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ είναι ενημερωμένη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην λήψη ψηφιακής εικόνας των καναλιών της  στο νησί, έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια αποκατάστασης, αλλά προς το παρόν  πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν θα  έχουμε εικόνα σε καθημερινή βάση ή θα έχουμε κάποιες ώρες με πολύ κακή λήψη.

Προς το παρόν οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι για τα προβλήματα  που έχουν παρουσιαστεί από τότε που πληρώσαμε αδρά για να αποκτήσουμε υποχρεωτικά ψηφιακό σήμα ευθύνεται η Degea , αλλά αυτή η εκτίμηση δεν ευσταθεί. Η εταιρία  έχει την ευθύνη αναμετάδοσης του ψηφιακού σήματος μόνο των ιδιωτικών σταθμών και των περιφερειακών τοπικών καναλιών, όπως μας ενημέρωσαν από την Υπηρεσία Διεύθυνσης Δικτύων  της εταιρίας.Τα προβλήματα εικόνας των ιδιωτικών καναλιών σχεδόν έχουν εξαληφθεί. Το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Χίου τα είχε καταγράψει συνολικά,  ο Γιάννης Δεληγιάννης τα είχε κοινοποιήσει στην εταιρία  και αυτή  με τη σειρά της αποκατάστησε την εικόνα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ψάχνουμε τον αρμόδιο!

Για τα κρατικά κανάλια υπεύθυνη είναι η ΕΡΤ. Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και εκτεταμένα, το σήμα της εξακολουθεί να είναι πού προβληματικό, οι συνδρομητές διαμαρτύρονται  αλλά σχεδόν δεν βλέπουμε κρατικά κανάλια. Την άνοιξη έγινε ένα σέρβις, αλλά  το πρόβλημα επιδεινώνεται.                                                                                                                  Οι προσπάθειες των τελευταίων ημερών να επικοινωνήσουμε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δικτύων Δημήτρη Γαζιδέλη έχουν πέσει στο κενό .                                                              Η Γραμματεία του μας έχει διαβεβαιώσει ότι θα  επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά από τότε περιμένουμε χωρίς ανταπόκριση.  Χιώτες τεχνικοί υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από βλάβη της κάρτας  που έχουν  τοποθετήσει στον μηχανισμό ο οποίος εκπέμπει  από τις εγκαταστάσεις του Αίπους, αλλά μέχρι να έρθει η επίσημη απάντηση, ο κόσμος θα συνεχίσει να έχει προβλήματα στην εικόνα….

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ