15.9.2014 17:14

Τι ισχύει για μετατάξεις-διορισμούς σε νησιωτικούς δήμους

Τις αλλαγές που επήλθαν σε θέματα μετατάξεων, διορισμών σε νησιωτικούς δήμους, ένταξης φυσικών προσώπων σε Προγράμματα Απασχόλησης επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ, καθώς και σε διορισμούς επιτυχόντων με διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4250/2014 και του άρθρου 8 του Ν. 4275/2014, επισημαίνει με εγκύκλιό του προς τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται, ότι από τη διαδικασία έγκρισης ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου) εξαιρείται και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε εκτέλεση ειδικού προγράμματος απασχόλησης που προκηρύσσεται και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς προσλήψεων οι διορισμοί σε νησιωτικούς δήμους. Επίσης, δεν απαιτείται πλέον εγκριτική απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 στις υποχρεωτικές μεταφορές προσωπικού, τις μετατάξεις υπαλλήλων εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καθώς και στην περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ αυτών, καθώς δεν προκαλούν αύξηση του αριθμού προσλήψεων.

Επιπλέον, η εγκύκλιος αναφέρει, ότι δεν απαιτείται απόφαση κατανομής, όταν οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ αφορούν σε αντικαταστάσεις- αναπληρώσεις διοριστέων (που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους) οι οποίοι περιλαμβάνονται σε προηγούμενες αποφάσεις κατανομής, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, απαιτείται η προβλεπόμενη από τον νόμο απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ