13.11.2013 16:25

Τι φοβάται η Δημοτική Αρχή με το ΔΗΠΕΘΕ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσε η καθυστέρηση ορισμού Ορκωτών Λογιστών για τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕ που σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη υπονομεύει ανοιχτά των έλεγχο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.

«Καρκινοβατεί και πάλι η υπόθεση του ΔΗΠΕΘΕ με απλήρωτους εργαζόμενους, με αψήφιστους απολογισμούς και χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους.

Η ομόφωνη απόφαση για έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, υπονομεύεται ανοικτά από τη δημοτική Αρχή δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το τι κρύβεται πίσω από την τακτική της, για το τι φοβάται και δεν προχωρά στον έλεγχο και στο τέλος του Γολγοθά του ΔΗΠΕΘΕ και των εργαζομένων του.

Την ίδια στιγμή, με τη γνωστή τακτική των διαρροών,  αφήνει να εννοηθεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει τους ελέγχους-που και η ίδια ψήφισε- για «να κλείσει σπίτια»,  αφού οι έλεγχοι θα επεκταθούν πολλά χρόνια πίσω στην εποχή  Αρζόγλου  κι έτσι «κινδυνεύουν»  διάφοροι εμπλεκόμενοι κατά καιρούς στο ΔΗΠΕΘΕ, διαδόσεις, που προσβάλλουν εν κατακλείδι τους ίδιους και αφήνουν υπόνοιες για «αμαρτωλό» παρελθόν ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον πολιτισμό.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, ζητήσαμε και ζητάμε την πλήρη διαφάνεια στο ΔΗΠΕΘΕ, την άρση της κακοδιαχείρισης και την άμεση αποπληρωμή των εργαζομένων και των υποχρεώσεων προς ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ μπορεί να πράξει το οτιδήποτε , αφού και μέρος του προβλήματος είναι και συνυπεύθυνος παρά την κάλυψη του ίδιου του Δημάρχου , που κυρίως επιλέγει πρόσωπα όχι με βάση ικανότητες , αλλά με βάση ψήφους, γι αυτό και φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ.

Τα μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης με τα «δε γνώριζα, δεν ήξερα»,  εκτίθενται πολλαπλά και δείχνουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Εμείς δεν υπήρξαμε ούτε θα υπάρξουμε ποτέ κολυμβήθρα του Σιλοάμ για όσους ενέχονται σε πράξεις κακοδιαχείρισης και όχι μόνο. Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για την ταξική φύση της αστικής δικαιοσύνης σε τελική ανάλυση, απαιτούμε να ισχύσει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το ΔΗΠΕΘΕ  πρέπει να στηριχτεί  και να συνεχίζει να  παράγει πολιτισμό  για τη Χίο και το Β. Αιγαίο , υπηρετώντας το σκοπό  για τον οποίο δημιουργήθηκε»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ